- Dette var utrolig kult, smilte Kasper Fosser etter siste løper var i mål under dagens granskningsløp over mellomdistanse på Jessheim.

Da var det også klart at junioren fra Heming Orientering – som representerer IFK Göteborg internasjonalt var best av samtlige i dag.  
- Jeg startet tidlig, så jeg har vært på arena og ventet i spenning lenge. Da er det utrolig deilig å få denne seieren, sa juniorverdensmesteren fra i fjor.

Han var i dag drøye halvminuttet bedre enn Magne Dæhli, med Gaute Hallan Steiwer på 3. plass. Dermed må det være lov å rette blikket mot verdenscuprunden i Finland i starten av juni.
- Jeg har store ambisjoner der. Jeg tror det terrenget passer meg bra, så jeg ser frem til å løpe den mellomdistansen – om jeg blir tatt ut dit, kommenterer Fosser.

Når han i dag er best – med trioen som vant VM-gull på stafett Dæhli, Hallan Steiwer og Kinneberg – på plassene bak seg, kan en heller ikke lukke øynene helt for senior-VM, selv om Fosser fremdeles er junior:- Nå er det etter hvert mye snakk om senior-VM. Men jeg har sagt at det først og fremst er det junior-VM som gjelder for min del i år. 
- Samtidig ser jeg at jeg blir bedre og bedre, og kan være med å kjempe om en av plassene på laget. Men det er ikke det som er fokus.

Morgendagens langdistanse fra samme arena kommer først:

Marianne_Andersen.jpg
Marianne Andersen på vei mot seier (Foto: Norsk orientering)

- Det passer meg veldig bra. Og jeg ser veldig frem til det.
Det samme gjør nok også Marianne Andersen – som var best i dameklassen i dag:

- Det var et bra teknisk løp, men jeg er ikke helt rå fysisk, sier hun selv om løpet hvor hun var 13 sekunder foran Kamilla Olaussen.
- Den eneste feilen jeg har gjort i dag, er ut fra 9. post, hvor jeg er sløv med retningen. Ellers var det bra. Et løp uten de store feilene.

Går du for seier også i morgen?

- Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste. Det blir moro. Jeg gleder meg til en skikkelig langdistanse. Det er en stund siden sist, sier hun.

Veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg ble nummer 3 i dag, og viser med det at hun fortsatt er å regne med når det handler om plass til representasjonsoppgaver i landslagsdrakten. Hvem som blir å finne på verdenscuplaget til den første verdenscuprunden blir klart etter granskningsløpet over langdistanse fra samme arena i morgen. Uttaket offentliggjøres tirsdag 7. mai.

KIlde: Norsk orientering

Resultater

D 21-E, 4 720 m:
1) Marianne Andersen, Fredrikstad SK, 30.43,
2) Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK, 30.56,
3) Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK, 32.06,
4) Sofia Haajanen, SK Pohjantähti, 32.35,
5) Miri Thrane Ødum, IFK Göteborg, 33.14,
6) Kine Hallan Steiwer, Halden SK, 33.42.

H 21-E, 5 960 m:
1) Kasper Fosser, Heming Orientering, 33.01,
2) Magne Dæhli, Halden SK, 33.35,
3) Gaute Hallan Steiwer, Fredrikstad SK, 33.43,
4) Eskil Kinneberg, IFK Göteborg, 33.48,
5) Audun Heimdal, NTNUI, 33.59,
6) Olav Lundanes, Halden SK, 34.27.