- Det er utrolig å få oppleve dette, også med såpass mye familie og venner tilstede, sa Kasper Fosser etter å ha løpt inn til sitt andre gull under junior-VM i Danmark.

Mandag var det på langdistanse, og i dag handlet det om mellomdistanse i skogene utenfor Silkeborg. Unggutten fra Heming var nok en gang i en klasse for seg, og løp inn til gull – over minuttet foran andremann – Guilhem Elias fra Frankrike – uten at den ustoppelige nordmannen var helt fornøyd med gjennomføringen.

- Teknisk har jeg gjort mye småtteri i dag, og beina var også ganske tunge, sa dobbeltvinneren, men la kjapt til:
- Uansett er jeg utrolig fornøyd med et nytt gull.

Fornøyd var også Lukas Liland – karen som var med i medaljekampen helt til det gjensto bare et par poster på mandagens langdistanse – var i dag nærmest feilfri. Og da holdt det til medalje:
- Løpet er nesten helt perfekt. Jeg var bare litt unøyaktig inn i sistepost. Og jeg er veldig fornøyd, smilte lysluggen.

Medaljeløpet avsluttet løperen fra Nydalens SK med sin signaturfeiring, og med to nye medaljer til gutta er det god grunn til å feire i den norske leiren:

- De imponerer nok en gang. Hele gjengen – både de som tar medalje og resten – leverer, sa landslagstrener Eskil Sande Gullord.

I tillegg til de to nevnte medaljevinnerne løp sølvvinner fra mandagens langdistanse,  Elias Jonsson, i dag inn til 7. plass. Einar Melsom ble nummer 15 og Jørgen Baklid løp i mål til 17. plass.

I dameklassen bla Hanne Vassend best av de norske løperne med 17. plass. Anine Lome ble nummer 22 og Synne Strand løp i mål som 37. jente i konkurransen hvor Isa Envall vant foran Fiona Bunn og Tereza Janosikova.

KIlde: Norsk orientering