Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa IL dro det beste heatet hele løpet og hadde tydeligvis kontroll på seieren der, selv om Sondre Rishøi fra Sarpsborg IL ikke var så langt bak i spurten. Moa Abounnachat Bollerød fra Sem IF måtte gi et par sekunder på slutten etter å ha hengt med hele løpet.

Men i det første og antatt svakeste heatet løp Leon Samuel Douglas Mjaaland sitt eget løp på en fart som skulle kvalifisert til A-heatet. Leon kunne etter løpet fortelle at han har ingen planer om å kopiere pappa Quincy som var 400-meterløper:

- For meg blir det nok 800, og kanskje også 1500 meter, sier Nesodden-gutten. Leon ble nummer tre på 400 meter under UM i 2018. Nå ser han mot lengre løp.

- Mitt store mål for sesongen er U-20 EM. Jeg har pers på 1,56,32 fra i fjor. Jeg er betydelig sterkere i år, selv om kravet på 1.50 i øyeblikket virker litt fjernt, sier Leon.

Quincy mistet sin norske rekord på 46,11 i 2016 til Karsten Warholm.

- Det er klart 800 som er min beste øvelse for tiden, sier Leon som dropper 1500 meter.

Leon har ikke løpt 800 meter innendørs i vinter. Han var derfor ikke i finaleheatet i Ulsteinvik.

-Jeg vant mitt heat klart på 1.58,31 helt uten drahjelp. Jeg er sterk i troen på at det kunne blitt medalje om jeg hadde løpt mot de beste avslutter han.