Det nærmer seg den 62. årgangen av dette tradisjonsrike terrengløpet. 1. mai-løpet har klasser helt ned til 5 år, der distansen er 220 meter. For menn, kvinner, veteraner og juniorer er det Åheimløpet på 3 km som står på programmet.

Arrangøren melder om at de er klare
Status er at dei starta opp igjen i fjor etter fire års pause, og løpet i år er det 62. i rekka. I fjor var det 142 deltakere, med 29 stk. som sprang 3 km i variert grasterreng i senior-, junior- eller veteranklassen. Av dem var ni kvinner.

Vinner ble Kristian Nedregård, som fra 2004 av har fjorten seire i løpet og som nylig satte norsk klasserekord på 3000 m i EM innedørs i Polen i mars i år. Med 9.15,10 ble ny norsk rekord i kl. 50-54 år.

I fjorårets løp på Aheim var det ellers god lokal deltaking, og kvinneklassa ble vunnet av Amalie Flister.

Vandrepokaler
Amalie Flister har altså første stikk i vandrepokalen for damer. Kristian vil vinne sin sjette vandrepokal om han stiller og vinner, men at det ventes tøff konkurranse av skarpskodde løpere både fra Nordfjord og Sunnmøre.