Da er terminlisten for 2022 på plass. Det blir 6 spennede løp i den bergenske fjellheim. Hetlebakksåta og Ådnanipa er nye, de øvrige 4 løpene har vært prøvd før og er meget populære.

I år vil det igjen bli mulig å melde seg på hele karusellen, en klar fordel for dem som ønsker løpe minst 4 av sesongens 6 løp.

Terminliste:
Løp 1: Hetlebakksåta 333 m.o.h – 21. april
Løp 2: Kvitebjørn 480 m.o.h – 3. mai.
Løp 3: Livarden 683 m.o.h – 19. mai
Løp 4: Dyrdalsrunden 804 m.o.h – 14. juni.
Løp 5: Ådnanipa m.o.h – 18. august
Løp 6: Blåmanen by night – 11. oktober

Løp 3: Livarden 683 m.o.h

Dato: Torsdag 19.mai 2022 Start: Kl 18:00-18:20 for trimklasse. Kl 18:30 for konkurranseklasse. Løype: Start nedenfor Fanahytten og følger deretter veien til Kopesteinen og videre langs stien over Totlandsfjellet og ned mot Seterhaugen. Løypen stiger deretter til Livarden på 683moh. Fra toppen følger løypen ned og dertter over Grindåsen til mål og Fanahytten. Denne turen går i noe av det fineste løpeterrenget Bergen har å by på. Skånsomt terreng og utsyn i alle retninger. Terningkast 6.

Lengde: 10,2 km og 482 meter stigning. Praktisk info: Parkering ved Riple parkering. Husk avgift, se skit.

BF-Livarden.webp
Kart over ruten

Sara-Rebekka Færø Linde var raskeste kvinne i Platoukarusellens løp over Livarden. Her er hun på vei opp den første delen, mot Totlandsfjellet. (Alle foto: Arne Dag Myking)Sara-Rebekka Færø Linde var raskeste kvinne i Platoukarusellens løp over Livarden 2021. Her er hun på vei opp den første delen, mot Totlandsfjellet. (Alle foto: Arne Dag Myking)

Løypene går i terreng med varierende underlag, og vil være noe teknisk krevende, selv om vi legger opp til å følge stier og noen skogsveier. Start og mål vil være samme sted og alle løpene er over et fjell. Løypene er merket med vimpler eller merkebånd og det står vakter i løypen hvor arrangøren ser det som nødvendig.

Klasser: Du kan enten delta i konkurranseklasse eller trimklassen. Konkurranseklassen er for deg som liker presset fra andre løpere og trimklassen vil passe for deg som ønsker å delta i ditt eget tempo. Det er felles start i konkurranseklassen, men åpen start i trimklassen innen 20 minutter fra starttid for klassen.

Påmelding: Eq Timing står for påmelding, tidtaking og resultater. KLIKK HER. Ingen påmelding ved start. Startnummer hentes selve løpsdagen før start ved startområde. Deltagere må samtidig skrive under egenerklæring for deltagelse på eget ansvar. MRK: Av praktiske årsaker kan du enten melde deg på alle 6 løpene samlet (kr 800,-) eller ett og ett løp (kr 175,-). Det åpnes for påmelding et løp av gangen.

Startnummer: Utlevering av startnummer ved startområde ved ditt første løp. MRK: Har du valgt «Karusell-påmelding» d.v.s. påmeldt flere løp må du beholde startnummeret for å bruke dette i alle løp.

Premiering: Ingen samlet premieutdeling etter målgang. Topp tre dame og herre i konkurranse klassen for premier sponset fra Salomon og Dynafit. I tillegg blir det trukket ut deltagerpremier på startnummer for alle klasser.

Toalett og garderobe: Det vil ikke være garderobe eller mulighet for dusj/ toalett.