Reduserer startkontingenten

I Hauerntrippelen 2023 blir mye som tidligere år, men det blir også gjort noen endringer. I et nyhetsbrev skriver arrangøren følgende: 

– Siden alle andre priser i samfunnet øker, vil vi blant annet sette ned prisen på startkontingentene våre på ski og sykkel. Vi håper dette gjør det lettere for flere å bli med!

I 2022 testet arrangøren å flytte skirennet til lørdagen i stedet for søndag. Dette ble tatt godt i mot av deltagerne og i 2023 vil alle de tre store arrangementene avholdes på en lørdag. Hauernrittet flyttes til forsommeren for å unngå å havne etter Birken på høsten. Dette er et tiltak sykkelfolket har etterspurt og arrangøren tror dette vil gjøre rittet til en naturlig del av sesongen for flere syklister. Løypa til Hauernrittet vil også legges om slik at det blir en rundløype med start og mål på Martinsløkka/Eggevollen. Dette vil forenkle logistikken både for deltagerne og arrangementet som helhet.

Minneløpet lørdag 4. februar

Både løypa og lengden på Hauern (Thorleif Haugs Minneløp) har variert opp gjennom årene. Mange husker fortsatt startområdet i Geithus og målgang i Drammen sentrum på 1980-tallet. Siden 2002 har starten som regel gått fra Kanada i Lier med målgang på Spiraltoppen, eller Eiksetra/Martinsløkka alt ettersom hva snørforholdene har gjort mulig.

I flere år har nettopp snøforholdene både ned mot Spiraltoppen og over Lelangen vært en utfordring og Martinsløkka med Svarthamna og områdene rundt har vært redningen.

Arrangøren skriver at de trives svært godt med Martinsløkka som arena og den enkle logistikken dette gir for både deltagerne og arrangementet som helhet. I 2023 vil Martinsløkka derfor gå fra å være reservearena til å være førstevalg for gjennomføring av Hauern. Dette skal gi bedre forutsigbarhet og arrangøren har flere gode løypealternativer både for snørike og snøfattige vintre.

I hoveddtrekk vil løypa gå fra Martinsløkka til Eiksetra og opp Dritarbakkene, ned til Tverken og forbi Marivann til Ulevann. Derfra fortsetter runden forbi Langvannet, ned til Svarthamna og forbi Solvang og Garsjø tilbake til Martinsløkka. Dette skal være noen av de flotteste og mest snøsikre områdene i Finnemarka.

Hauern er også i 2023 registrert som seedingrenn til Birken, Vasaloppet og Holmenkollmarsjen.

I tillegg til graverte glass til de 20 % beste i hver klasse, premieres raskeste herre og dame uavhengig av klasse med en gavesjekk på kr. 1000.

Hauerntrippelen

Hauerntrippelen ble innført i 2018 og omfatter i 2023 av følgende tre arrangement:
Minneløpet (Hauern) lørdag 4. februar
Hauernrittet lørdag 3. juni
Hauernløpet lørdag 23. september

Alle som fullfører de tre arrangementene innenfor samme kalenderår er med i konkurransen, og vinnere av Hauerntrippelen annonseres etter målgang på Hauernløpet.

All informasjon og påmelding finner du på Hauern.no.

Thorleif Haugs Skifestival 2023

Thorleif Haugs Skifestival består i 2023 av følgende renn: 
Natthauern for ski og fatbike tirsdag 31. januar.
Spiralrennet for barn og juniorer torsdag 2. februar.
Minihauern for de minste lørdag 5. februar.
Hauern 2023 (Minneløpet), Halvhauern, Thorleif Haug Marsjen og Familiehauern lørdag 4. februar.

Påmeldingen er i full gang og for å få laveste pris ved påmelding til Minneløpet og Hauerntrippelen må du melde deg på innen 31. desember. 

Fredrik_Larsen_Svanholm.jpg
Fredrik Larsen Svanholm i Thorleif Haugs Minneløp 2019.