Kondis-fotograf Bjørn Johannessen holder fotoutstillingen sammen med Birthe Havnes, Bård Halvorsen og Hans Petter Wille. Kvartetten hadde sin debututstillingen på Rød i 2015, og nå er det klart for ny utstilling med stor variasjon i tema og motiv.  

Skiftet bransje
– Av utdannelse er jeg elektronikkingeniør og jobbet tidligere på Ericsson i Halden. For tolv år siden skiftet jeg imidlertid bransje og jobber nå fulltid som sportsjournalist og fotograf med hovedvekt på kondisjonsidrett gjennom bladet Kondis og nettsiden kondis.no, forteller Bjørn Johannessen som også har jobbet som frilansjournalist på sporten i Halden Arbeiderblad.

VM-fotograf i London
Når fotoutstillingen åpner 17. august har Bjørn Johannessen nettopp kommet tilbake fra London etter 10 dager som fotograf under VM i friidrett. Der har han levert daglige bilder til reportasjer på kondis.no. Bjørn Johannessen fikk en av få fotoplasser som var tildelt Norge under friidretts-VM og har blant annet også vært fotograf under Bislett Games de ti siste årene og i de fire siste EM i friidrett. Lokalt hjemme i Halden er han nok best kjent som fotograf under kondisjonsarrangement som blant annet Grenserittet, Høiåsrittet, Kanonløpet og Råtassen. Han har også vært akkreditert fotograf på Tons of Rock flere ganger. 

– Helst skal jeg være møkkete på klærne og våt i håret når jeg kommer hjem fra en dag med sportsfotografering. Det som resultat av at jeg har kravlet litt på bakken, vist innsats og hatt en kreativ og god dag på jobben, smiler Johannessen. 

Han kan derimot ikke love så mye sportsbilder på fotoutstillingen i august. 
– Det er allerede mange som kjenner til sportsbildene mine fra før. På fotoutstillingen vil jeg derfor heller benytte anledningen til å vise hva jeg holder på med utenom bildene jeg tar i jobbsammenheng, forklarer han. 

Abstrakte og kreative bilder
Fascinasjonen for fotografering har Bjørn Johannessen hatt helt siden han fikk sitt første kamera i begynnelsen av tenårene. Han har vært med på utviklingen fra film og mørkerom fram til vår tids digitale fotografering og bildebehandling. 

– Dersom jeg skal plukke ut én type favorittmotiv, så må det nok bli arkitektur. Men aller helst arkitektur som kan gå over i det abstrakte der jeg eksperimenterer og leker med vidvinkelobjektiv. Jeg liker generelt abstrakte og kreative bilder som spiller på linjer, former, farger og lys. Målet er å skape en nysgjerrighet og fange interesse uten at betrakteren nødvendigvis skjønner hva det er eller hvordan bildet ble tatt. Dette håper jeg igjen kan trigge kreativiteten og fantasien til de som betrakter bildene mine, forteller Johannessen. 

– Når jeg tar denne typen bilder, er det ofte at ikke engang jeg selv vet hvor jeg kommer til å ende opp. Jeg kan ta utgangspunkt i et motiv, men så utvikler den kreative prosessen seg etter hvert som jeg jobber meg innover i motivet. Jeg begynner å eksperimenterer med vinkler, lys, form og farge. Jeg er i flytsona, tilføyer han. 

På årets fotoutstilling har han dessuten eksperimentert med hva slags materiale de forskjellige bildene er trykket på. 

– Dette er alt fra aluminium og lerret til tre og akrylglass. I tillegg er det store variasjoner i den fysiske størrelsen på bildene, avslutter Bjørn Johannessen og ønsker samtidig alle velkommen til å besøke fotoutstillingen som åpner torsdag 17. august i Halden. 

Følg utstillingen på facebook

Noen av Bjørns bilder kan forøvrig sees på nettsiden Photozone.no
Galleri Rød finner du her.

skyformasjoner-web_D4N9292.jpg
Abstrakte bilder: Det er spennende å eksperimentere med linjer, former og lys. (Foto: Bjørn Johannessen)

VM-friidrett-London.jpg
Sportsfotograf: På jobb for Kondis under VM i friidrett i London i august. Se reportasjer med alle bildene fra London