Kondis-nyttårsløp-2017_loeypekart_640.jpg
Løypekart for Kondis Nyttårsløp

 

Start_IMG_20171031_151106.jpg
Start for Kondis' Nyttårsløp

Sist gang det ble arrangert Nyttårsløp i Oslo var i 2000. Nå har Kondis tatt på seg oppgaven med å arrangere Nyttårsløp i hovedstaden slik alle hovedsteder har rundt omkring i verden.
 
Løypa blir en urban løype med start ved Skur 13 (Skateboardhalllen i Oslo) og deretter løper en utover mellom E18 og idylliske Frognerkilen. Urabannatur av beste merke.

Dette er Norges mest brukte løype for sykilster i kondomdress på vei til og fra arbeid. Men også løpere bruker dette området mye om vinteren til både intervalltrening og langturer. Løpene til Løplabbet går også langs traséen her, og for noen år tilbake siden gikk traséen til KK-Mila her.

Tirsdag tok Kondis sin løypemålersjef Vidar Dvergedal seg en tur og ble med nettredaktør Heming Leira på sykkeltur langs løypa. Vi startet ved søppelkassen utenfor Skur 13 og var spent på hvor vi ville ende etter 5 km. Den tidligere målinga hadde foregått med GPS (noe vi vet ikke gir nøyaktig nok distanse).

Da vi var tilbake endte øypa ca. 11 meter før der vi hadde startet, så ved å trekke starten ca.5.5 m lengre bak vil vi få 5 km med start og mål på samme sted. Det betyr også at kilometerpasseringene på bildene under vil komme ca. 5 meter før enn på bildene.

Løypa vil definitvt være en rask løype i utgangspunktet. Det blir noen få krappe kursendringer, men ellers flat og rett frem løype. Halvveis blir det en brå sving for å løpe tilbake igjen.

Men det avgjørende for hvor rask løypa blir vil nok henge sammen med hvilket underlag det blir på nyttårasaften. Undertegnede husker en nyttårsaften med -25 grader, men det er mange år siden. De siste årene har det ikke vært spesielt kaldt. 

Skur 13 vil være stedet for å hente startnummer og legge fra seg sekk med varme klær. Hallen er oppvarmet slik at en skal slippe å fryse før og etter løpet.


1km_IMG_20171031_151956.jpg
1 km er nådd og vi ser brua over fra Skillebekk og Tinkern i bakgrunnen.

2.5km_sett_mot_vest_IMG_20171031_153006.jpg
2.5 km: Akkurat her snur løypa og du begynner på hjemturen.  Her blir det en utfordring å holde tempoet oppe.

2.5km_sett_mot_nord_IMG_20171031_153018.jpg
Fortsatt på 2.5 km hvor vi nå ser nordover. Asfalten oppe til venstre på bildet er der du vil komme løpende inn mot vending ved halvveis. På vei tilbake går løypa rett frem langs grusveien (nederste vei) mot Kongen. Så kommer vi inn på asfaltveien der vi også løp på vei ut fra start mot halvveis.

3km_sett_mot_Bygdoey_IMG_20171031_153340.jpg
Her er vi på 3 km og etter en liten sving går det nå rett frem langs vannet.

4km_sett_mot_fjorden_IMG_20171031_154036.jpg
Her har du løpt 4 km og skal straks krysse veien og begynne på innspurten mot mål.

5km_sett_mot_startstedet_IMG_20171031_154827.jpg
Her vil Kondis' løypemålersjef kunne høre Rådhusklokka i det fjerne spille inn til det nye året inn på nyttårsaften. Men først skal det aller siste løpet for året 2017 gjennomføres.

Som en kan se, når vi nådde 5 km var vi kommet litt lengre enn der vi startet. Om lag 11 meter lengre. Dette skal vi måle helt nøyaktig og så vil starten trekkes halvparten 5,5 m tilbake fra søplekassen der vi startet målingen slik at start og mål blir på samme sted. Det vil si at kilometerpasseringene på bildene over vil komme ca. fem meter før det nå er merket. Under løpet vil alle kilometrene (pluss 2.5 km) være tydelig merket.


5km_sett_mot_Skur13_IMG_20171031_154814.jpg
Her ser vi Vidar Dvergedal på samme 5 km punkt.Døren rett bak Dvergedal er døren inn til startnummerutdelingen.

For å se enda flere bilder fra hvor løypa går, sjekk denne artikkelen:  Vi har tatt en titt på løypa til Kondis' Nyttårsløp i Oslo


Hvis du ikke har meldt deg på ennå, kan du gjøre det her: PÅMELDING TIL KONDIS NYTTÅRSLØP

Hjemmesiden for Kondis Nyttårsløp


Tidligere artikler om Kondis Nyttårsløp: 
3.november: Vil du hjelpe til under nyttårsløpet?
1.juni: Vi har tatt en titt på løypa til Kondis' Nyttårsløp i Oslo
26.mai: Kondis' Nyttårsløp: Meld deg på for 100 kroner (180) til og med 31.5.
28.april: Påmeldingen har nå åpnet til Kondis' Nyttårsløp - sjekk prisen!
10.april: Endelig Nyttårsløp igjen! Kondis tar saken
7.april: Kondis med nyttårsløp i Oslo

 

LØYPER KONTROLLMÅLT AV KONDIS

  • 215 løp med blant annet:
  • 48 maraton
  • 80 halvmaraton
  • 107 10 km-løp
  • 85  5 km-løp
     

Kondis gir deg oversikten over alle de 215 kontrollmålte løpene


Blant våre oversikter er:

 

Kontrollmåling av løyper i Norge

Kontrollmåling av løyper i Norge er det Kondis som står for, og de danner grunnlaget for all statistikk i løyper utenfor bane i Norge.

Alt dette arbeidet gjør Kondis gratis, men det gjør seg ikke sjøl og vi er derfor svært avhengig av en så stor medlemsmasse som mulig. Akkurat som Olav Engen skriver om i artikkelen:  Kondis.no er i realiteteten en kjempestor dugnad

Så setter du pris på de kontrollmålte løypene i Norge: BLI MEDLEM!
 

Kondis-løypemålerne blir autorisert i henhold de retningslinjene som er gitt i IAAFs regel nummer 240 paragraf 3 i "The IAAF Handbook".

Hovedansvarlig for løypemåling i Kondis og ansvarlig for autorisering av nye løypemålere er Vidar Dvergedal. E-post: Vidar Dvergedal

Våre løypemålere blir autorisert i henhold til de retningslinjene som er gitt i IAAFs regel nummer 240 paragraf 3 i "the IAAF Handbook". Når det gjelder selve måleteknikken som anvendes, så er den utviklet av "Road Racing Club of America" og "Road Runners of England".

Ta kontakt med Vidar Dvergedal eller en av de andre autoriserte løypemålerne dersom du ønsker mer informasjon eller ønsker å gjøre en avtale om kontrollmåling.

Selve kontrollmålingen utføres som en gratis tjeneste til arrangørene av løpsarrangementer i Norge. Arrangørens utgifter er å dekke reise- og eventuelt oppholdskostnader for løypemåleren.

Eksempel på hvordan kontrollmåling foregår kan ses i artikkelen med både bilder og video fra målingen av Grimstad Maraton.