Shortser med integrert tights under har blitt mer og mer vanlig. Alle våre testleverandører har sendt oss slike produkter.

Craft Breakaway 2-in-1 shorts er en lett og smidig shorts med integrert, kort tight under. Ikke alle menn liker å gå i tights og denne shortsen skal kombinere komfort og bevegelighet fra en tight med utseendet til en shorts. Innertighten er imidlertid ikke veldig ettersittende. Noen vil kanskje ønske denne litt strammere for å holde utstyret litt bedre på plass, men det kan muligens løses ved å kjøpe buksen i en størrelse mindre enn vanlig?

I bruk er den særdeles lett, myk, smidig og komfortabel. Glidelåslomme i korsryggen gjør at du får med deg nøkler eller tilsvarende.

Craft-Breakaway-2-in-1-shorts.jpg

Veil. pris: 599 kr

 

Swix Compression Shorts har en forholdsvis kort benlengde, mens den integrerte tightsen er noe lengre. Også denne har glidelåslomme i korsryggen. Tightsen sitter tett og gir god støtte. Den er såpass trang over lårene at den, som navnet tilsier, passer best for de som trives med en kompresjonstights.

Vi synes den sitter veldig godt og den løse overshortsen er også behagelig. Den er forholdsvis smal, så den vil ikke være i veien for stavene ved rulleskigåing. Vi synes denne buksen er både god og stilig.

Swix-Compression-Shorts.jpg
Veil. pris: 899 kr

 

Dæhlie Shorts Air er laget med forholdsvis lang benlengde på overshortsen, mens tightsen under er kortere. Vår testbukse kom i en størrelse mindre enn fra de andre produsentene og passet godt, så ikke kjøp denne for stor. Innertightsen er myk og smidig. Den sitter godt uten å stramme. Selv om shortsen er lengre enn de andre, er den smal nok i passformen til at rulleskigåing ikke er noe problem. Vi savner glidelåslomme i korsryggen som de andre shortsene har, men en enkel innerlomme i front bør gjøre nytten

Daehlie-Shorts-Air.jpg

Veil. pris: 499 kr

 

Gore Running Wear Air 2-in-1 Short Pants har som Dæhlie-shortsen en forholdsvis kort innertights, mens overshortsen er noe lengre. Den har også glidelåslomme i korsryggen. Innertightsen sitter tett og godt uten å stramme, mens overshortsen er smidig og behagelig. Sammen med Swix-shortsen er dette vår favoritt blant 2-in-1-shortsene.

Gore-Running-Wear-Air.jpg

Veil. pris: 700 kr

 

Gore Running Wear Mythos 6.0 Tight short er en klassisk, kort tight vi har tatt med som sammenligning med 2-in-1-shortsene. Den er halvlang og sitter meget godt. Den er myk og smidig samtidig som den støtter godt. Sammenlignet med 2-in-1-shortsene synes vi denne sitter enda bedre. Dette er rett og slett en meget god tight som i likhet med de fleste shortsene i vår test har glidelåslomme i korsryggen. Forskjellen er imidlertid ikke veldig stor, så om du foretrekker løstsittende shorts, er 2-in-1-shortsene veldig gode alternativer.

Gore-Running-Wear-Mythos-Tight.jpg

Veil. pris: 600 kr

 

Dæhlie Tights Air Short Wmn er en ekstra kort dametight. Den er enkel og stilig. Med et fleksibelt stoff som transporterer svette godt har den fått meget gode tilbakemeldinger fra våre testere. Den sitter godt og komfortabelt uten å stramme unødig og hoder seg på plass hele løpeturen.

Daehlie-Tights-Air-Short-Wmn.jpg

Veil. pris: 399 kr

 

T-shirts til løping og trening kommer i mange ulike materialkvaliteter. De kan se like ut og du løper like fort, men en tettvevd trøye i nylon er ikke i nærheten av mer forseggjorte trøyer med hensyn til komfort og transport av svette.

Swix Airlight T-shirt er superlett, myk, smidig og puster godt. Når den i tillegg kommer i synlige farger, egner den seg perfekt på dagtid ute i trafikken der det er viktig å bli sett av bilister. Når det blir mørkt bør man imidlertid ha bekledning med refleks.

Swix-Airlight-T-shirt.jpg

Veil. pris: 499 kr

 

Gore Running Wear Mythos 6.0 Shirt er som Swix Airlight en komfortabel kvalitetstrøye som puster godt. Den kommer i ulike farger, som alle har reflektive detaljer som bidrar godt til synlighet i trafikken. Om du eksempelvis velger den knallgule varianten, har du maksimal synlighet på både dag- og kveldstid i tillegg til et plagg i toppklasse.

Gore-Running-Wear-Mythos-Shirt.jpg

Veil. pris: 500 kr

 

Gore Running Wear Essential Print Shirt er en tøff T-skjorte. Den er meget behagelig og kan brukes til det meste av fysisk aktivitet. Vår testutgave kommer i en oransje farge som gir god synlighet på dagtid og er noe videre i passformen enn Mythos. I tillegg har den reflektive detaljer som bidrar godt til synlighet under dårlige lysforhold.

Gore-Running-Wear-Essential-Print-Shirt.jpg

Veil. pris: 600 kr

 

Dæhlie T-shirt Raw er en kvalitetstrøye. Stilig, behagelig og med gode pusteegenskaper er dette en trøye i toppklasse til trening. Ryggpartiet på denne er svart og ikke av de mest synlige i trafikken. Til rulleski og løping ville vi definitivt valgt en annen trøye på mørke dager eller i skumringen, men til trening i skogen og på gang- og sykkelstier er denne perfekt.

Daehlie-T-shirt-Raw.jpg

Veil. pris: 599 kr

 

Dæhlie T-shirt Air har vi fått i en oransje farge som gir god synlighet på dagtid. Dette er nok en god trøye fra Dæhlie, selv om den ikke transporterer fuktighet fullt så godt som Raw. I skumringen bør man også ha refleksvest utenpå denne, men ellers er den både meget god og synlig.

Daehlie-T-shirt-Air.jpg

Veil. pris: 499 kr

 

Craft Breakaway Comfort SS Tee er en kortermet treningstrøye som lever opp til navnet sitt. Den er særdeles myk og komfortabel og kan brukes til en rekke treningsaktiviteter. En del andre såkalte treningstrøyer er laget i tettvevd nylon og verken puster eller transporterer svette særlig bra. Breakaway fungerer derimot meget godt til all aktivitet og er myk, smidig og transporterer svette som den skal. Den kommer i et par enkle og stilige fargekombinasjoner og også i en variant med reflektive detaljer på ermer, bryst og rygg som bør velges om man skal ut i trafikken.

Craft-Breakaway-Comfort-SS-Tee.jpg

Veil. pris: 499 kr

 

 

Vindvest er et praktisk plagg til de litt kjøligere dagene eller om det blåser mye, mens superundertøy kan brukes alene eller under en trøye, vindvest eller jakke.

Dæhlie Vest Venture er særdeles tynn og lett. Deler av ryggpartiet er i et tynt, fleksibelt stoff for ventilasjon og bevegelighet, mens resten er vindtett. Vesten er forholdsvis høy i halsen. Når den trekkes helt opp, gir vesten god isolasjon mot kulden selv om den er veldig tynn og lett. Vi synes vesten er stor i størrelsen og valgte å gå ned en størrelse. Da fikk vi en vest som satt tett og godt, men samtidig var fleksibel nok til å gi full bevegelighet.

Daehlie-Vest-Venture.jpg

Veil. pris: 599 kr

 

Craft Aktive Extreme 2.0 Brilliant Tee er en kortermet supertrøye i knallsterk farge av den velkjente Extreme 2.0 trøyen. Langrennsløpere benytter ofte kun en supertrøye på varme dager og denne gir god synlighet i trafikken samtidig som den er lett, komfortabel og transporterer svetten vekk fra kroppen. Trøyen er særdeles myk og komfortabel. Til å være en kortermet trøye synes vi imidlertid den er for høy i halsen. Med litt lavere skjæring ville den både blitt enda mer komfortabel og litt bedre egnet for sommervarme.

Craft-Aktive-Extreme-Brilliant.jpg

Veil. pris: 499 kr

 

Craft Cool Mesh Superlight Tee er vel så lett og tynn som det er mulig å lage en supertrøye. Dette gir ekstrem fukttransport og lufting. På varme dager kan denne brukes alene, men den er like fin å bruke under eksempelvis en sykkel- eller løpetrøye for å transportere svetten vekk fra kroppen og ut i neste lag med klær. Den er så tynn og perforert at den ikke vil gjøre deg varmere om du har den under en annen trøye. Passformen synes vi også er helt perfekt. Lav i halsen og sitter mykt, smidig og kroppsnært. Av alle korte supertrøyer vi har prøvd, er dette vår soleklare favoritt. Denne er rett og slett særdeles god på alle måter.

Craft-Cool-Mesh-Superlight-Tee.jpg

Veil. pris: 399 kr