Hvilke tilbud løpsglade har i Oslo!
Kl.18:00 på tirsdag møttes 16 treningsglade løpere ved bommen på Sognsvann. Kondistreninga var klart størst, men ikke alene om å tilby trening. Også Driv hadde start på sin treningssamling, og arrangøren av Ivar Fomos Minneløp bød på gjennomløping av kort og lang løype, som løpes i minneløpet. 

Som om ikke det var nok av tilbud. Kl.19 hadde Rye intervalltrening på Sognsvann og 19:30 hadde "Trening uten tak" med Skiforeningen også tilbud om løpstrening fra bommen ved Sognsvann.

Hadde du lyst på terrengløp så gikk OBIKs terrengløpskarusell av stabelen med fellesstart kl.18:30

Treningskalender for Oslo ser du nederst i denne artikkelen og du finner den via vår meny.

Styrekøvelser og baneintervaller
Ryeløper og treningsglade Svein-Erik Bakke debuterte som Kondis-trener på tirsdag. Det ble både øvelser før oppvarminga og før intervalltreningen og en runde rundt vannet etter intervalltreninga. De som fulgte hele programmet fikkk med seg 13-14 km totalt inkludert intervalltrening og skadeforebyggende øvelser.

Etter dynamiske oppvarmingsøvelser ved møtestedet ved bommen på Sognsvann, som er vel verdt å ta enten man er litt skadet eller ikke ønsker å bli skadet, foran hver eneste løpetur. Det gjør Svein-Erik Bakke, og han har erfaring med lange skadeavbrekk.


IMG_20180612_183811_1280x960.jpgGruppebildet med 15 ivrige løpere som sammen med fotografen gjorde det til 16 løpere på treninga denne tirsdagen. Foto: Heming Leira

Tirsdagens intervalløkt var 8x800 m med 1. min. pause mellom intervallene.

Løpinga var lagt opp til høy sone 3 (oppunder, men ikke over terskel), 20-25 pulsslag under maks for å illustrere. Hensikten med økta var å trene på å løpe jevn høy fart uten å gå helt i kjelleren.

Gjennomføringen ble gjort slik at når første løper var i mål, blåste Svein-Erik i fløyta og vi andre stoppet der vi var og jogget/gikk til start  i løpet av pausen.

Etter intervalltreninga jogget de som ønsket det en rundt rundt Sognsvann. Med den i beina ble det 13-14 km man hadde løpt.
 

IMG_20180612_182653_1280x960.jpgSvein-Erik Bakke instruerer i øvelser som er skadeforebyggende, før intervalltreninga. Foto: Heming Leira
Melder du deg inn i Kondistreninga på facebook får du tilgang til treningsøvelsene på video.

NESTE PÅ KONDISTRENINGA
Søndag er det neste Kondis-itreninga med langtur med Tim Bennett. Mer om økta leser du på Kondistreninga på facebook. Neste tirsdag er det ny intervalltrening fra bommen på Sognsvann.