I dameklassen så det på  første meldepost ut ti l at Anne Margrethe Hausken Nordberg hadde koblet grepet om kongepokalen, men en bom midtveis i løpet førte henne ned på 3. plass ved passering. Her var det Ingeborg Eide som var i føringen 47 sek foran Andrine Benjaminsen og 2,52 min foran Nordberg. Eide fikk en større bom på meldeposten etter 7,2 km, dermed var det Benjaminsen som ledet, nå 1,06 min foran Nordberg. Anne Margrethe Hausken Nordberg hadde nå virkelig fått opp farten og knep innpå Andrine Benjaminsen  for hver meter inn mot mål, men løypa var noen meter for kort og det skilte tilslutt 3 sekunder i Benjaminsens favør. Ingeborg Eide sikret seg bronsen.

I herreklassen ventet alle at dette skulle bil en ny duell mellom Olav Lundanes og årets komet, Kasper Fosser. Det ble tidlig klart at Fosser ikke hadde samme flyten som under VM og endte tilslutt hele 5,16 min bak Lundanes i mål. Den som derimot yppet seg mot mesteren var Yngve Skogstad, som etter 11,2 km kun var 37 sek bak Lundanes, men derfra og inn var Lundanes nesten i en klasse for seg selv, selv med en mindre bom på neste post vant han med 1,46 min margin til Skogstad. Magne Dæhli fulgte på 3. plass, 2,56 min bak Dæhli.

NM fortsetter fredag med kvalik på mellomdistansen og finaler på lørdag, begge dager på Tjøme. Søndagens stafetter går på Skrim.