Etter å ha stått over sesongåpningen i Abu Dhabu i mars, var Kristian Blummenfelt tilbake da verdensserien i triatlon var på plass i Yokohama denne helgen. Konkurransen bestod denne gangen av 1500 meter svømming, 40,05 km sykling og 10 kilometer løping.

Seier til Hayden Wilde

Det var bronsemedaljøren fra Tokyo-OL, Yaden Wilde fra New Zealand, som viste seg sterkest i sesongens andre konkurranse, men han fikk hard kamp om seieren. Han vant til slutt med 4 sekunders margin til Matthew Hauser fra Australia, som i sin tur vant med noen få meter på Portugals Vasco Vilaca. Sistnevnte hadde den beste 10-kilometertiden da han løp på 29.24.

Kristian Blummenfelt best av de norske

Blummenfelt stod over konkurransen i mars, og var tilbake i Yokohama der han har vunnet tidligere. Denne gangen ble det en 8. plass til slutt. Han kom inn 35 sekunder bak vinneren, og det skilte 30 sekunder opp til pallplass. Blummenfelt hadde den aller raskeste tiden på sykkelen, og løp 10 kilometer på 30.02. Det var den åttende beste løpstiden.

Vetle Bergsvik Thorn ble nummer 12 på tiden 1.43.22, mens Gustav Iden ble nummer 39 med 1.47.05.

Kvinneklassen ble vunnet av britiske Sophie Coldwell. Vi hadde ingen norske utøvere til start i den klassen.