Kristian Blummenfelt var 18 sekunder bak vinneren i kveldens World Triathlon Champion Series (VM-serien) i Montreal. Han hadde dagens beste sykkeltid, men taper tid til de beste på svømmingen. Under løpedelen ligger han i tetgruppa, men må gi noen sekunder til de beste mot slutten. Det er australske Matthew Hauser som vinner konkurransen tett fulgt av Manoel Messias fra Brasil og Jelle Geens fra Belgia. Kun tre sekunder bak pallplassen spurter Blummenfelt inn.

Gustav Iden blir nummer 32 i det sterke feltet. Bergenseren er tilbake i konkurranse etter en tøff periode der han har tatt farvel med sin mor som dessverre døde tidligere i vår etter en periode med sykdom.

Eneste norske jente som fullførte den stjernespekkede konkurransen ble Lotte Miller på 37.plass drøye 3 minutter bak vinneren, Beth Potter. Franske Leonie Periault ble nummer to og Summer Rappaport fra USA ble nummer tre. 9 sekunder skilte de tre første damene.

Solveig Løvseth Startet dessverre aldri på sykkeldelen.

Konkurransen består av 750 meter svømming, etterfulgt av 20 kilometer sykkel før de avslutter med 5 kilometer løp.

Søndag arrangeres det MIX-stafett og OL-kvalifiseringsperioden er åpen. Derfor er disse konkurransene viktig for å sanke inn viktige poeng både individuelt og som lag.