Egersund halvmaraton og 10 km ble arrangert under vinterlige forhold. Selv om det var et par minusgrader og litt vind i luften, ble det prestert mange gode tider i de kontrollmålte løypene.

Kristian Rød fra Spirit friidrett og Tom Erik Halvorsen fra GTI var i en egen klasse på halvmaraton. Snaue 2 km fra mål klarte Kristian og få en luke til Tom Erik, og dette forspranget klarte han å holde inn til mål. Begge to løp inn til personlige bestetider, og løypa og dens profil viste igjen at den er idell for gode tider. På 3.plass kom Jarle Risa fra Undheim.

I kvinneklassen var Sara A Junger i en egen klasse. Hun perset med god margin og kom inn til sterke 1.21.51 og var over to minutter foran neste kvinne, som var Tonje Gresslien fra Haugesund IL. Anja K Lindanger fra GTI kapret 3. plassen.

Vienna Dahle fra IL Skjalg gjorde et kanonløp på 10 km og løp inn til sterke 34.10, som er en forbedring på 80 sekunder fra fjorårets løp i samme trasé. Ekstra gledelig var det at det var hele 5 damer som løp under 40 min. på 10 km.  Ørjan Grønnevig fra Spirit vant klart 10 km for mennene uten å måtte ta ut alt.

Egersund IK friidrett fikk gode tilbakemeldinger fra løperene på at godt vakthold og patruljerende løypebiler, politi og ambulanse gjorde løpingen langs riksveien så sikker som  mulig.

RESULTATER

Facebookside med mange bilder.


tom_erik_IMG_2824.jpg
Tom Erik Halvorsen drar på Kristian Rød etter 2,5 km løping.     Foto: Thomas Hetland.

sara_aarset_junger_IMG_3760.jpg
Bjørn Sundvor og Sara Aa Junger nærmer seg mål og pers på begge to.   Foto: Thomas Hetland.

orjan_gronnevig_IMG_3228.jpg
Ørjan Grønnvig inn til klar seier på 10 km.   Foto: Thomas Hetland.

vienna_dahle_IMG_3353.jpg
Vienna Dahle sto kanskje for dagens beste prestasjon med 34.10 på 10 km.  Foto: Thomas Hetland.

monika_vassbo_IMG_3012.jpg
Monika Vassbø leder ann et stort felt.                    Foto: Thomas Hetland.

IMG_2972_640x427.jpg
Det dannet seg tidlig mange grupper i løpet.                 Foto: Thomas Hetland