Etter å ha dratt i over to og en halv runde stivna Eikrem Engeset voldsomt på sisterunden og løp over mål på 4.25,53. Hun holdt så vidt unna for Elisabeth Angell Bergh som kom sterkt på slutten og tok tredjeplassen på 4.25,81.

- Før løpet trodde jeg det skulle være hare, men da det viste seg at det ikke var det, ble det til at jeg bare tok teten og løp. Siden jeg har vært sjuk og ikke er i min beste form, var jeg forberedt på at det ikke kom til å gå alt for bra. På sisterunden ble jeg veldig stiv, fortalte Eikrem Engeset til Kondis etter løpet.

Sjøl om ikke flere enn tre løp under 4.30 var det fem av de norske jentene i feltet som persa. Vinneren, som kanskje ble liggende litt for lenge bak den norske frontløperen, var imidlertid 4 sekunder bak persen.

En av de på forhånd antatt beste, Silje Fjørtoft stilte ikke til start på grunn av en skade i hofta.

Starten har gått, og 13 jenter legger av gårde på sine 1500 metre i vindstille og fine forhold. (Foto: Bjørn Johannessen)