(Alle foto: Mathias Hove Johansen / Mosvannsløpet)

Etter start.jpgOver 250 løpere legger i vei rundt Mosvatnet motsols.

Både barneløpet og hovedløpet i Mosvannsløpet var fulltegnet med 158 påmeldte barn og 269 påmeldte og 247 fullførende i hovedløpet. Dermed  fikk løpet en veldig gledelig økning med rundt 80 flere på hovedløpet sammenliknet med i fjor. Årets løp gikk i litt kald vind men ellers bra forhold. Det meldes om god stemning med Zerei Mezngi og Henrik Ingebrigtsen til stede på hjemmelige trakter før de kommende søndag skal delta i Købehavn Halvmaraton.

Les mer her: Henrik Ingebrigtsen debuterer på halvmaraton - 2315 norske påmeldt til søndagens Copenhagen Half.

Henrik Ingebrigtsen og barna.jpgHenrik Ingebrigtsen i sentrum blant 150 unge løpere.

De beste kvinnene

Sportslig var det meget høyt nivå på damesiden med nevnte Kristine Dommersnes som løp inn til ny løyperekord med 9:31, og 12 -åringen Othelie Stave-Wigene, også fra Haugesund inn til 2. plass på 9:53. Sara Busic fra Skjalg tok 3. plassen på 10:01.

Tre beste damer fra start.jpgDe tre raskeste i kvinneklassen ut fra start med Kristine foran Sara og Othelie.

Dermed fortsetter Kristine sin kruttsterke sesong som har bragt personlige forbedringer på alle distanser fra 800 m til 5000 m og seire i diverse gateløp, senest i Aibelsprinten hjemme i Haugesund sist lørdag der den kontrollmålte 5 km gikk unna på 16:23.

Banepersen på 3000 m er på 9:08:83 satt i Birmingham i slutten av juli, mens 5000 m-persen er fra Nordisk Mesterskap i København i slutten av mai der hun norterte seg for 15:53:45.

Her kan du lese intervjuet med den framgangsrike 24-åringen gjort foran årets sesong: Slik forklarer Kristine Lande Dommersnes den fine framgangen.

Premierte damer.jpgFra venstre :Sara, Kristine og Othelie på premiutdelingen.

De beste herrene

I herreklassen klatret Benjamin Rettore helt til topps etter at han kun ble slått av Filip Ingebrigtsen i fjorårets løp. Sandnes-løperen forbedret sin tid med hele 22 sekunder da han etter 8:38 greide å holde Simon Østreng Veland fra Haugesund ett sekund bak seg til målstreken. Tedros Gebretensai Haile, også fra Haugesund IL kom inn til 3. plass, 15 sekunder bak vinneren. Altså en svært god dag for Haugesund IL i Stavanger onsdag kveld med fire av seks på pallen.

To beste menn.jpgVinneren Benjamin Rettore og Simon Østreng Veland på de siste meterne.

Tedros Gebretensai Haile.jpgTedros Gebretensai Haile​ inn til 3. plass.

Spurtduell.jpgHenry Molnes (358) fra arrangørklubben i en frisk spurt med franske Mattéo Dupont (393) og Jon Kåre Askeland Olsen, Grødem Runners (62).

Mzengi og tre beste menn.jpgSkjalgs egen Zerei Kbrom Mezngi gratulerer vinner Benjamin Rettore med seieren på premiesermonien sammen med Simon Østreng Veland (til høyre) og treeren Tedros Gebretensai Haile.