Det var kvinnene som var i klart flertall da Lillestrøms første trappeløp ble arrangert i det nye Scandic Lillestrøm - hotellet som ligger i "Portalen" - byens første høyhus. Det var 92 kvinner og 58 menn som løp opp de 12 etasjene med 200 trappetrinnene. Totalt forserte deltagerne 30.000 trinn, men neppe mer enn 15.000 skritt, for her ble det langet ut skikkelig.

Vinnerne ble ikke overraskende Anna Cathrine Bakken og Atle McAdam, som i september begge vant Barcode Challenge (15 etasjer) i Oslo. De to trappespesialistee er tidligere sprintere. Anne Cathrine (33) var best på 100 meter med bl.a.. NM-gull og  6. plass i junior-VM (2002). Atle (40) var 400 meter hekk-løper med tre NM-gull og den norske rekorden han satte i 2003 sto helt til 2013.

Atle McAdam passerer 1o. etasje i lange klyv. (Foto: Olav Engen)

Anne Cathrine var antagelig etteranmeldt, for i det vi sto og tok bilde av den vi trodde hadde vunnet kvinneklassen, Linda Stenseth, kom Anne Cathrine susende over mål til suveren bestetid i kvinneklassen. Hun brukte 48 sekunder opp de 12 etasjene, mens Linda på 2. plass brukte 1:01, altså 13 sekunder mer.

IMG_9044_Anne_Cathrine_Bakken (640x440).jpgAnne Cathrine Bakken tar en pust i bakken (eller mer korrekt; hotellgulvet) etter målgang. (Foto: Olav Engen)

I herreklassen "utklasset" Atle McAdam konkurrentene med 4 sekunder da han brøt mållinjen etter 41 sekunder. 2. plassen ble delt mellom Daniel Larsen og Vetle Smith på 45 sekunder

IMG_9084_Daniel_Larsen (640x441).jpgDaniel Larsen løp opp trappene til 2. plass. (Foto: Olav Engen)

Vi lot oss også imponere av Jannicke Holmgreen Lorentzen (31), selveste hotelldirektøren på Scandic Lillestrøm. Hun er to ganger nominert til Årets unge leder i reisebransjen, og er nå ansatt som hotelldirektør på Scandic Lillestrøm, som åpnet 9. januar. Rask og spenstig er hun også, noe hun beviste med å løpe opp trappene på den 19. beste tiden av kvinnene.

IMG_9000_Jannicke_Holmgeen_Lorentzen (640x404).jpgHer kommer hotelldirektørJannicke Holmgren Lorentzen løpende, med startnummer. (Foto: Olav Engen)

Flere bilder lenger ned
Mange flere bilder i kondis bildebank (Lillestrøms høyeste 2018)

Flere bilder fra Lillestrøm
ALLE FOTO: OLAV ENGEN (i den rekkefølge bildene ble tatt)

Laila Skyrud fra 24Fitclub Lillestrøm

Elisabeth Offerdal og Anita Aasen Kristiansen, begge fra Icopal BIL

Karianne Tangen fra Fürst BIL

Nadine Mlodyszewski var 12. raskeste kvinneløper i trappene.

Ingerd Sandvik syntes det var tungt, men var like blir uansett.

Kristin Undheim var en av få som løp uten å bruke armene til å dra seg opp langs rekkverket. Det gikk fort likevel og hun var 5. raskeste kvinneløper.

Kristin forsvinner oppover...

Linda Steinseth med tommel opp på oppfordring. Hun hadde løpt på 1:01, og vi trodde alle kvinnene var i mål. Men så kom altså Anne Cathrine Bakken, og det vi trodde var seier var en tross alt glimrende 2. plass på Linda.

Svein-Erik Bakke fra SK Rye var reskeste veteran 50 år+. Han sa noe om at "det går sakte" i det han passerte fotografen, men det gjorde det altså ikke.

Per Kristian Vange fra Ahus BIL kom på delt 2. plas si M50-54, tre sekunder etter Svein-Erik Bakke.

Den tidligere storløperen Frode Engelund delte 2. plassen i M50+ med Per Kristian Vange.

Rolf Meek fra Lillestrøm var en av de aller eldste deltagerne (M60-69).

Vetle Smith fra SLM Revisjon løp inn til delt 2. plass på 45 sekunder.

Helge Hella løp inn til 12. plass av herreløperne med 52 sekunder.

Daniel Larsen kom på delt 2. plass med 45 sekunder. Det ble også delt seier i M20-39.

Kenneth Kribe, 4. plass med 46 sekunder.

Jarle Blindheim, bedriftsidrettens mann på Strømmen og løpsleder for trappeløpet. Etter drøyt to etasjer sjekker han klokka, og kanskje var det sub 1 minutt han satset på. I så fall klarte han det, han brukte 59 sekunder.

Mannen som elsker at det går oppover, mr. motbakkeløp og tidligere Kondis-president, Christian Prestegaard, brukte også 59 sekunder - men det ble "bare" 2. plass i M60-64.

Når man har armmuskler som Stefan Friis utnytter man selvsagt det i trappeløp. Han kom på delt 6. plass med 48 sekunder.

IMG_8906_Trappeløpburger.JPGEtter løpet kunne man f.eks. ta seg en trappeløpburger!

Mange flere bilder i kondis bildebank (Lillestrøms høyeste 2018)