Løyperekord av Egil Skarpsno
Egil Skarpsno, FIK Ren-Eng (bildet) markerte 25-års jubiléet i Pilgrimsferden med en klar forbedring av løyperekorden. Han gjorde unna den drøyt 12 km lange og krevende traséen på 46.53. Han vant løpet med fire minutters margin til Tom Steine, Holmestrand. Ragnhild Bolstad, FIK Orion var beste dame med tida 57.17.
For Egil Skarpsno var Pilgrimsferden en siste test på formen før maraton-NM i Tromsø kommende helg. Der sikter tittelforsvareren seg inn på en ny medalje. Løpet lørdag var en bekreftelse på at formen er på plass. Over fire minutters margin til en så god løper som Tom Steine, og ny løyperekord med ca. to minutter, virkerer betryggende. Løpet i Trysil går i meget vekslende terreng og var også fin variasjon fra asfalten for ultraløperen.
Foruten Egil Skarpsnos løyperekord, stod utvilsomt Mari Sandnes, Os IL for den største prestasjonen i Pilgrimsferden 2004. 14-åringen fra Os IL løp på 1.00.57 og var snaue fire minutter etter Ragnhild Bolstad. Med det hadde hun bare fem mannfolk foran seg i løypa!
Jubileumsløpet gikk ellers under helt ypperlige forhold, men uten den helt store oppslutningen. 36 deltakere, 17 aktive og 19 mosjonister uten tidtaking, er riktignok totalt fem flere enn i fjor, men noe lavere enn i 2002 hvor 40 løpere fant vegen til Jordet midt i juni.