Lars Petter forteller på Instagram at svømmingen gikk greit, og at han kjente seg i fin form på syklingen. Dessverre hadde han en punktering etter 140 kilometer, og tapte noe tid på dette. Løpeetappen ble en kamp mot klokka for å klare komme inn under ni timer. 

– De siste 10 kilometrene var svært smertefulle, men det gikk til slutt, og jeg er utrolig godt fornøyd med min kone Trude sin prestasjon. Hun fullførte med glans, og det er så hyggelig at vi kan gjøre dette sammen, skriver en fornøyd Lars Petter.

Vinner av verdensmestererskapet på Kona ble tyskeren Patrick Lange som satte løyperekord på tida 8.01.40. Den forrige rekorden ble satt av Craig Alexander i 2011 og var på 8.03.56.

– Jeg beklager så mye til Craig for at jeg slo rekorden hans, sa en rørt Patrick da han ble intervjuet ved målgang. Han er god kompis med Craig og hadde fått lykkeønskninger fra han ute i løypa. 

– Dette klarer du, hadde Craig sagt, men Patrick ville nesten ikke tro det. Selv etter målgang så det ikke helt ut som om han klarte å tro på prestasjonen. 

Kvinneklassen ble vunnet av Daniela Ryf fra Sveits. 

Resultatlistene fra Ironman Kona er i skrivende stund ikke helt klare, men kan finnes her.