Bøker kan gi inspirasjon og innspill for å øke gleden ved løpingen ytterligere. I dag finnes det mye bra (og sikkert også noen mindre bra) faglitteratur om løping og kondisjonstrening. Slik har det ikke alltid vært. Da joggebølgen for alvor dro i gang på 1970-tallet var det i starten få bøker som omtalte løping som mosjonsform. Den økende interessen for løping har siden den gang gjenspeilet seg i antall bøker som finnes om emnet. Dette gjelder både fagbøker og skjønnlitterære bøker.
Nedenfor følger omtale av noen av de faglitterære løpebøkene som selges via Konndis.
Nedenfor følger omtale av noen av de faglitterære løpebøkene som selges via Konndis.
God lesning og god trening!
Skrevet av løperdronning Grete Waitz (1953 - 2011), i samarbeid med Gloria Averbuch, og gitt ut i både engelsk og norsk utgave i 2008.
Denne boka er først og fremst beregnet på nybegynneren som ønsker å komme seg i form. Opp av sofaen, i gang med trening, og kanskje hele veien fram til å gjennomføre sitt første maratonløp. Boka viser at et maratonløp ikke på langt nær er så uoverkommelig og skremmende som mange kanskje tror. Alle som vil kan gjennomføre og på veien får du en rekke tips fra Norges og verdens, nå dessverre avdøde, løperdronning.
Boka gir deg blant annet et 12 ukers treningsprogram for den absolutt helt utrente, der du kommer deg opp av sofaen og starter med å gå og jogge. Videre kommer et 16 ukers program som skal gjøre deg klar til å gjennomføre ditt første maratonløp. Og på veien får du svar på alt du måtte ha av spørsmål både om og rundt trening og konkurranser. Selv om boka først og fremst er rettet mot nybegynneren, vil også den litt mer erfarne løper finne tips av interesse her. Og på slutten av boka kommer i tillegg treningsprogram for de mer viderekommende. Boka er lettlest, motiverende og inspirerende.
Språk: Norsk, 168 sider
Pris: 299 kr (Kondis-medlemmer betaler 255 kr inkl. porto)
En bok fra skribentene bak det amerikanske bladet Runner’s World. Redigert av bladets redaktør Amby Burfoot. Den amerikanske versjonen av boka, Complete book of Running, kom ut i 1997. Den norske utgaven, oversatt av Svanhild Solløs og tilrettelagt av Tore Amundøy, kom ut i 2006.
Boka er i praksis en samling artikler som har stått eller kunne stått på trykk i Runner’s World. Tittelen "Alt om løping" er ambisiøs, men boka er faktisk innom de fleste ting man måtte lure på om løping. Om enn sjelden mer enn på et overflatisk nivå. Her skrives det blant annet om kosthold, skader, det mentale ved løping, styrke, fart, utholdenhet og alternativ trening.
Ei bok som gir inspirasjon og råd for å komme i gang og fortsette med løping. Passer først og fremst for nybegynneren og mosjonisten. Fin som oppslagsverk.
Språk: Norsk, 312 sider
Pris: 320 kr (Kondis-medlemmer betaler 295 kr inkl. porto)
Utgitt i 2005 med bidrag fra noen av landets fremste eksperter på utholdenhetsidrett. Nærmere bestemt Christian Frøyd, Ørjan Madsen, Espen Tønnessen og Alexander Wisnes. Boka gir en grundig forklaring på treningsfilosofien til Olympiatoppen og har mange eksempler på treningen til kondisjonsutøvere som Olaf Tufte og Ole Einar Bjørndalen.
Boka beskriver hvilke fysiske faktorer som er avgjørende for prestasjonene i utholdenhetsidretter, hvordan treningen kan deles inn i Olympiatoppens åtte intensitetssoner (hvorav de fem laveste er mest interessante for kondisjonsutøvere) og hvordan prestasjonene kan økes ved langsiktig og systematisk treningsplanlegging. Du lærer hvordan treningsåret deles inn i fem forskjellige treningsperioder og hva disse periodene inneholder. En av bokas styrker er alle eksemplene den gir på relevante treningsøkter.
Boka er liten, lettlest og lett forståelig. Ei bok for den målrettede og seriøse utøver som ønsker økt framgang ved hjelp av strukturert trening.
Språk: Norsk, 132 sider
Pris: 298 kr (Kondis-medlemmer betaler 245 kr inkl. porto)
Både disse og mange flere bøker kan kjøpes i Kondisbutikken.
I Kondisbutikken vil alle Kondis-medlemmer få rabatt.
Les om flere medlemsfordeler og meld deg inn i KONDIS.