Helgens testløp til junior VM ble fredag innledet med sprint i gatene i trehusbebyggelsen på Røros, Her var det tett mellom postene og mange muligheter til å løpe feil i de smale gatene.

Dagens raskeste blant jentene var vinner av forrige helgs NM sprint i Nydalen, Anine Lome fra Hamar OK, Hun var i en klasse for seg selv og vant den 2,4 km lange løypen med hele 40 sek margin til neste løper. Idun Kristine Felde Olaussen, Halden SK fulgte nærmest og var kun 3 sek foran nr 3, Hanne Vassend, Porsgrunn OL.

- Jeg har gjort et bra løp, med god flyt i orienteringen – samtidig som jeg klarte å holde god fart, kunne Aninie Lome fortelle til orientering.no etter målgang.

Blant guttene var det en av forrige helgs arrangører, Lukas Liland fra Nydalens SK som gikk til topps. Han brukte 14,42 min på den 3,0 km lange løypen. Her fulgte NM vinneren fra sist lørdag, Einar Melsom, Fossum IF nærmest 12 sek bak. På tredje plass fulgte Jørgen Baklid, Konnerud IL ytterligere 3 sek bak.

- Det var et bra løp. Jeg løp fort og orienterte bra, sa Lukas Liland til orientering.no etter målgang.

Testløpene til junior VM fortsetter i morgen med langdistanse og avsluttes med mellomdistansee på søndag, begge dager fra Os i Østerdalen.

D 17-20E, 2 430 m: