SkyBlazers med Hans Kristian Smedsrød i spissen inviterer nå til en virtuell stiløpecup i tøffe løyper i Lillomarka, øst i hovedstaden. Cupen omfatter terrengløp over tre ulike distanser og pågår fra 1.mai til 31. juli, og vinnerne kåres til kongen og dronningen av Lillomarka.

Det spesielle med cupen er at tiden på distansene omregnes på en slik måte at løp av ulik lengde teller relativt sett like mye. Distansene er henholdsvis 11,93 km, 20,48 km og 45,91 km. Tiden på den lengste distansen deles på fire, tiden på den mellomste deles med to og de to tidene man da får legges samme med tiden på det korteste løpet.

Det er tre av SkyBlazers Stravasegmenter som benyttes, og på den korteste av dem har Sindre Buraas en suveren rekord på noe over 47 minutter, men ingen av tidene du ser på Stravasegmentene nå vil telle i konkurransen, siden den starter 1. mai.

Vi spurte Hans Kristian Smedsrød: 
- Kan man løpe så mange ganger man vil i perioden?

- Ja, løp så mye du gidder

- Poenget er ikke bare å oppfordre folk til å slå rekorder. Vi vil at folk som tidligere kun har løpt i byen nå oppsøker marka. Disse tre rutene kan bli en personlig grensesprenging og en snill debut på ultradistanden for mange - uten stresset med startpistol og mange andre løpere å hevde seg mot. Om man ikke fullfører trenger man jo ikke å sende det inn til oss. Du trenger jo ikke fortelle noen at du møtte veggen halvveis og måtte bryte. Du løper når du har lyst, på dine betingelser, sier Smedsrød som selv er en svært sterk terrengultraløper på det norske landslaget.

Scjølberg_og_Smedsrød.jpg
Beste nordmann i VM: Hans Kristian Smedsrød (nærmest) sammen med Hallvard Schjølberg under fjorårets VM terrengulttra. (Foto: Gustav Vasdal)

- For å få bli registrert må du linke til Strava eller Garmin eller laste opp gpx-fil. Så dobbeltsjekker vi på våre egne måter med å legge det inn på kart og sjekke moving time og om det var klokkestopp eller ikke. Poenget er å fjerne all slingring og tvil på prestasjoner rundt virtuelle løp, sier Smedsrød.

- Kan også være greit å nevne at om man vil ha premier (som er sponset av Arc’teryx Oslo) må man være medlem av Arc’teryx Oslo-klubben på Strava.

Smedsrød forteller også at de allerede nå planlegger å arrangere et lignende løp neste år, slik at dette ikke bare blir et Korona-arrangement. Resultater blir lagt ut fortløpende på BlazeCup.no etter at det har startet 1. mai.

Løyper:

stirsdag.jpg
1. STIRSDAG CLASSIC
Stirsdag Classic på Strava
11,93 km
476 høydemeter
Din tid inngår i totalen

lilotrail.jpg
2. LILO TRAIL
Lilo Trail på Strava
20,48 km
910 høydemeter
Din tid delt på to inngåpr i totalen

lillomarka_rundt.jpg
3. LILLOMARKA RUNDT
Lillomarka Rundt på Strava
45,91 km
1 742 høydemeter
Din tid delt på fire inngår i totalen

Se regler og annen info på løpets hjemmeside
Alle som har fullført cupen vil få muligheten til å skryte til kjente og ukjente på diverse sosiale medier. I tillegg kan det jo hende det dukker opp en premie eller to.

Podcast: SkyBlazers presenterer Lillo Blaze Cup 2020

Video: SkyBlazers presenterer Lillo Blaze Cup 2020:

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957