Espen Avset Fredriksen fikk smaken på ultraløp da han var med på Xreid Fjordruta i 2017, og hadde planer om flere lange løp denne sesongen. 

Men da korona-epedemien stoppet det meste av løp i sommer, fant 36-åringen fra Averøy på Nordmøre at han ville lage sitt eget opplegg. Meekknoken på 751 meter over havet er øyas høyeste topp og mye brukt til trimturer.

Nå ville Espen få med kompiser for å bidra til at han kunne løpe et helt døgn, opp og ned. Målet var 16-17 turer og 10 000 høydemeter totalt.

Lørdag klokka 12 startet turen fra Mork stadion i strålende varmt og fint vær. Espen hadde fått med seg løpskompisen Jan Roger Hagen fra Tingvoll som vanligvis løper motbakkeløp. Han skulle bli med hele døgnet, mens Espens tvillingbror Eirik, Morten Eilefsen skulle bidra noen timer. I tillegg bidro flere andre med flere turer.

Solnedgang

Halvveis hadde de tatt 10 turer, men da skiftet været til kaldere og delvis tåke. På toppen ved 23-tiden kom de over tåkehavet og fikk se sola gå ildrød i havet.

- En av døgnets store høydepunkt fikk vi da tåka lettet når vi nærmet oss toppen litt over 23 på kvelden og fikk en fantastisk solnedgang synlig igjennom lavt skydekke. Det øyeblikket gå en liten boost før de kommende timene inn i natt, skriver Espen på sin Facebook-side etter å få trukket pusten.

Da hadde han og Jan Roger fått 16 turer og nådd målet på over 10 000 høydemeter. I snitt brukte de 1,5 time per tur, men de måtte skifte klær flere ganger utover natta. Likevel ble det kaldt og ufyselig. En stund vurderte Jan Roger om han måtte gi seg, men de holdt ut helt til slutt med 115 kilometer totalt.

God mental trening

- Uten selskap hadde denne turen blitt mye værre, påpeker Espen som tar dette som god lærdom både i fysisk utholdenhet, men ikke minst god mental trening til kommende arrangement han vil stille opp i.

Familie, venner og også ordføreren stilte opp da mål ble passert søndag, og det vanket sjokolade og etter hvert varmt bad til forfrosne, slitne, men likevel fornøyde løpere.

Nå ser Espen frem til at konkurransesesongen starter, og selv er han med og arrangerer Averøy3fjell som inneholder flere topper i Averøy, Meekknoken inkludert. Det ble arrangert første gang i fjor, og i år skjer det 6. september med forventninger om å følge opp suksessen fra i fjor. 

Meekknoken4jpg_720x514.jpg
Her går det unna nedover fjellet Meekknoken tidlig i løpet.

Meekknoken3.jpg
Espen Fredriksen Avset (foran) og Jan Roger Hagen på vei oppover.

Meekknoken5.jpgSiste halvdel ble det tåke, vind og delvis sluddbyger som gjorde forholdene ufyselige.

Meekknoken2.jpg
Med god hjelp fra flere løpere ble det en fin opplevelse å gjennomføre utfordringen.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957