Erik Sterud kunne i vår reportasje; Park Run i Storbritannia – lavterskeltilbud til løpsglade turister; fortelle om at det bare på de britiske øyer hver eneste lørdag morgen arrangeres 374 kontrollmålte 5 km mosjonsløp, med tidtaking.
Nå to år senere er det så endelig klart for at også Norge kan få sitt parkrun. Noe vi skrev om i forrige uke Parkrun endelig i Norge!  Hjemmeside for Tøyen Parkrun 

Hva er parkrun?
Parkrun er en serie 5 km-løyper med tidtaking, som arrangeres hver lørdag morgen i parker verden over. Det er åpent for alle, det er gratis og det er enkelt å delta. Enten man går, jogger eller løper 5 km – alle er velkomne.   Starttid er 09.30 fra Tøyenbadet hver uke.

HISTORIE
Det hele startet i England i 2004 med 13 deltakere og fire frivillige som arrangerte og finnes nå i 14 land verden over. Med løp i 1195 parker  og det er ikke mindre enn 2,5 millioner registrere deltakere.Sverige kom med i fjor høst i Stockholm og allerede nå har 
Danmark kom med allerede i 2009 og har syv steder som er med og de har arrangert 2507 løp og 11127 løpere har deltatt.

VIKTIG: DU MÅ REGISTRERE DEG OVER NETT FØR FØRSTE LØPSDAG
For å delta må man først registrere seg som deltager på www.parkrun.no/register og deretter skrive ut strekkoden man blir tildelt. Denne tar man med hver lørdag morgen for å få registrert sin tid. Etter at alle er i mål, møtes de som ønsker det til en kaffe på en lokal kafé.
Når du først har registrert deg er du registrert for alltid. Det gjelder for alle parkrun i hele verden uten at du trenger å registrere deg på nytt. En må kun huske på at ta med seg  barkoden man har skrevet ut.

TIL DEG SOM SYNES AT DER HAR BEGYNT Å BLI DYRT Å LØPE I NORGE
Det er et stort spekter av priser som gjelder for å delta i norske løp. Det er et tema som stadig dukker opp blant løpere i Norge at nå er det noen løp som har blitt i dyreste laget. 

På lørdag gjelder det å kjenne sin besøkelsestid og stille til start på Parkrun på lørdag eller en av de neste lørdagene. Gratis å delta og løp hver eneste lørdag hele året. 
Jo flere som stiller på et slikt løp jo morsommere blir det å være med. Et slikt prosjekt som går hver eneste uke krever stor innsats av frivillige. Her kan DU bidra til at det finnes et løpstilbud som faktisk er gratis!

HVER LØPER MED EGEN SIDE
Hver løper får sin egen side med fakta om sin løp. Slik ser det ut: 
egen_side.jpg

 


LØYPA FOR TØYEN PARKRUN