Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.Løpere fra hele 30 land stiller til start i 4. utgave av Lofoten Ultra-Trail. Da påmeldingen stengte 26.mai.var det nesten 400 påmeldte totalt, og nok en gang en solid påmeldingsrekord. De tre første årene telte vi opp 76, 136 og 286 startende (noen mindre fullførende) - så deltagerrekord blir det helt sikkert nok en gang. Nesten halvparten av de påmeldte skal løpe ultra-distansene 100 miles, 50 miles eller 47 km

Lofoten Ultra-Trail er at av tre løp som arrangeres av The Arctic Triple i Lofoten. Arrangøren har i år allerede lagt bak seg Lofoten Skimo, som er et toppturløp som går fast i uke 11 hvert år. Nå er arrangøren klare for den fjerde utgave av Lofoten Ultra-Trail og er godt fornøyde med påmeldingene. 

Hallvard Schjølberg i mål som suveren vinner - på hjemmebane (Foto: Maja Borgvatn Karlsen).
Hallvard Schjølberg har vunnet 100-miles alle de tre første årene. (Foto: Maja Borgvatn Karlsen).

- Vi har en god påmeldingsøkning fra i fjor og det er gøy å se at løpet har en bred internasjonal appell. Spesielt god er økningen på de lengste distansene 100 miles og 50 miles, noe som viser at løpet begynner å få et bra fotfeste i ultraløpermiljøet og tiltrekker spesielt mange utlendinger fra alle verdens hjørner, sier løpsleder Kristian Nashoug. 

- Nasjonene som er best representert er Sverige, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og USA, men vi har også påmeldte blant annet fra Japan, Hong Kong, Singapore, Sør-Afrika og Brasil, forteller Nashoug.

Kondis.no:
2016: Schjølberg og Nordfjäll vant Lofoten Ultra-Trail® 100 miles
2017: Hallvard Schjølberg imponerte i Lofoten Ultra Trail
2018: Stor internasjonal deltakelse under årets Lofoten Ultra-Trail

Det er mulig å følge Lofoten Ultra-Trail live (alle distanser):
Live_tracking.jpg

Spektakulært Lofotlandskap

Ekstremdistansen på 100 miles starter i Kjerkfjorden ved Reine, ytterst i Lofoten, før den går gjennom spektakulært Lofotlandskap til Svolvær. Løypa byr på stor variasjon og man opplever å løpe over kritthvite strender, på kystnære stier og over luftige rygger. Hele tiden har man spektakulær utsikt over hav og fjell.

Alexis.jpg
Fra 2017-løpet. (Foto: Alexis Berg)

Foto_Kai-Otto_Malau.jpgLøping i natten. (Foto: Kai-Otto Melau)

50 miles distansen starter på Vikingmuseet på Borg, midt i Lofoten, og følger 100-milesløypa videre mot Svolvær. Selveste vikinghøvdingen på Lofotr Vikingmuseum starter løpet utenfor langhuset på Borg. 47 km har en tøff start rett opp fjellet Vetten, før den går videre over rygger, fjell og langs havet til Svolvær.

24 km-løypa starter på fiskebruket på Barstrand på Gimsøya og byr på en relativt flat start langs havet og over Gimsøybroa før den tar løperne over spektakulære fjell og rygger. 12 km er en rundløype med start og mål på Svolvær Torg og en runde over Tjeldbergtind, som gir en fantastisk 360-graders panoramautsikt. 

Arrangementets promovideo (2 min):


The Arctic Triple / Lofoten Ultra-Trail hjemmeside
Påmeldte (link til live tracking)