I går ble det løpt sprintt, mens det i dag ble seier på distansen i den andre enden av skalaen: Langdistanse. Guttene løp 11,1 km og jentene 7,6 km iet ganke åpent, men kupert terreng som hadde endel ravinedaler. Her var det mulig med veivalg ganske langt rundt for å unngå de tøffeste motbakkene. Dette var det gårsdagens sprintvinnere som taklet best og begge var i en klasse for seg selv.

Lukas Liland fra Nydalen vant på tiden 64,15 min og var da 2,13 min foran Einar Melsom, Fossum, mens Elias Jonsson fra Nydalen ble nr 3 ytterligere 1,25 min bak.

- Jeg åpnet kanskje litt hardt. Men det var et bra løp, og jeg er godt fornøyd. Det var moro, sa han like etter målgang til orientering.no.

I jenteklassen ble det en suveren seier til Aninie Lome, Hamar OK, på tiden 53,20 min, dermed var hun hele 4,34 min foran nr 2 på listen, Ane Dyrkorn fra NTNUI, her fulgte Hanne Vassend fra Porsgrunn OL på 3. plass ytterligere 25 sek bak.

- Jeg har løpt bra, med bare et par svinger inn i postene. Men ingen bommer, sa Anine Lome til orientering.no like etter målgang på dagens langdistanse under junior-VM testløpet over langdistanse i Os i Østerdalen.Etter at jenta fra Hamar fikk se mer på veivalg og postinnganger, kunne hun konstatere at dagens gjennomføring var årsbeste: - Jeg har ingen postbom. Og det er bare et par steder jeg er litt usikker på hvor mye det lønner seg å kutte i forhold til å runde kollene.

Resultater