Arrangøren av London Marathon håper fremdeles på at løpet kan arrangeres som massebegivenhet 4. oktober. Men siden Berlin Marathon som var utsatt til 27. september, allerede er avlyst eller vil bli videre utsatt, henger det også mørke skyer over London. 

På spørsmål om et rent eliteløp kan være aktuelt, svarer løpsleder Hugh Basher følgende til The Guardian

- For å være ærlig, så vet jeg ikke, men i dagens samfunn, kan du aldri si aldri. Vi prøver å være veldig fleksible og fortsette med planleggingen. Og for tida vil jeg ikke avskrive noe før det blir virkelig umulig. 

Basher forteller videre at de har om lag ti ulike scenarier som de jobber med, men at de håper at de vil bli i stand til å lage sin sedvanlige løpsfest med 45 000 deltakere. 

- Avgjørelsen vil bli tatt senest i slutten av august. Den vil være basert på myndighetenes retningslinjer og hva vi og samfunnet mener er riktig og hva som føles riktig, sier han til The Guardian.

En av dem som skulle løpt London Marathon sist helg, var Sondre Nordstad Moen. Han hadde tilbrakt størsteparten av vinteren i Kenya for å være optimalt forberedt. Da koronaviruset gjorde at løp ble avlyst, ble Sondre værende i Iten i Kenya der han har trent godt og rapporteres å være i veldig bra form. 

- Mest sannsynlig blir det ikke så mye konkurrering denne sesongen på grunn av koronaviruset. Det er litt synd, for Sondre er i kjempeform. Han holder verdensnivå. For et par uker tilbake gjorde vi en 10-kilometertest der tida ble 28.45. Det er det raskeste han har levert i den løypa noen gang, uttaler Nils Jørgen Forreløkken til Namdalsavisa. Forreløkken bor i Eldoret og er både kompis med og en tilrettelegger for Sondre når han er i Kenya og trener. 

Forreløkken forklarer videre hva 10 km-testen på 28.45 er verdt: 

- Rhonex Kipruto, som innehar verdensrekorden på 10 km, har 28.17 i den løypa som sin beste tid, og han løp med hare. Sondre kunne lett ha løpt 20 sekunder raskere om også han hadde hatt hare, så nå er han er på sitt sterkeste, sier Forreløkken til Namdalsavisa.

I et intervju med VGTV 10. april fortalte Sondre at planen var å reise heim 7. mai, men han visste ikke om det ville gå, og at det kunne tenkes at han ble i Kenya til både juni og juli. Til NRK forteller Sondre at han er strandet i Kenya, og at det er uvisst når han får reise heim. Han er imidlertid ikke bekymret og får trent bra sjøl om han på grunn av smittereglene i Kenya må trene alene. 

– Jeg bor på lodgen jeg har bodd de siste månedene. Der er jeg ikke avhengig av å gå ut og handle og oppsøke folkemengder. Jeg tror det er litt annerledes om jeg hadde leid et hus eller noe som gjør at man kommer tettere på befolkningen. Her jeg bor er det ganske isolert, forteller han til NRK

Så gjenstår det å se om Sondre Nordstad Moen etter hvert får vist fram den gode formen sin i konkurranser. Om London Marathon skulle bli arrangert 4. oktober, ville det vært gøy og sett 29-åringen på startstreken enten han stiller bare sammen med andre eliteløpere eller har tusenvis av løpere på alle nivå bak seg i løypa. 

Sondre Nordstad Moen har foreløpig valgt å ikke reise heim fra Kenya. (Foto: Hannover Marathon)
Sondre Nordstad Moen er fremdeles i Kenya og trener godt alene. (Foto: Hannover Marathon) 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957