– Helgas konkurranser bekrefter at jeg er i rute foran VM. Fysisk er formen bra, men jeg håper selvfølgelig at jeg har enda mer å gå på, sa Olav Lundanes etter dagens seier under VM-testløp over mellomdistanse i VM relevant terreng på kartet Guttersrød i Halden. Med dagens seier var Lundanes ubeseiret på helgas VM-testløp, og nå handler det om å konservere formen frem mot årets hovedmål – hjemme-VM i Østfold i midten av august:

- Jeg løp kontrollert i dag, spesielt den siste delen var bra. Fremover er det planlagt tøff trening etterfulgt av en rolig periode inn mot VM for å finne den optimale toppformen. 

Selv om formen ikke er helt på topp, var Lundanes klart best i dag, med nesten halvannet minutt ned til andremann, Yngve Skogstad. Skogstads klubbkamerat i Frol IL, Paul Sirum, ble 3. mann.

I dameklassen var Marianne Andersen best av de norske damene under fredagens langdistanse, og når det i dag var mellomdistanse viste veteranen – med en ny seier - at hun absolutt også ønsker en VM-plass på denne distansen:

– Jeg må si meg fornøyd med helga, og jeg er aller mest fornøyd med søndagens mellomdistanse, smilte hun etter å ha lagt landslagskollegaene bak seg med drøye minuttet.

Anne Margrethe Hausken Nordberg var nest best, med Kamilla Olaussen bare noen sekunder bak – på 3. plass. Men det var altså Andersen som var dagens navn i dameklassen:

- Jeg følte det fungerte bedre fysisk søndag enn på fredag. Uansett ble to solide løp, men jeg hadde litt småfeil orienteringsteknisk, sa hun.

Etter helgas ti VM-testløp, blir det norske VM-laget tatt ut tirsdag 9. juli.

Kilde: NOrsk orientering

Resultater

D21E Norway, 4 460 m:
1) Marianne Andersen, Fredrikstad SK, 34.01,
2) Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK, 35.06,
3) Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK, 35.14,
4) Ingeborg Eide, Byåsen IL, 35.32,
5) Saila Kinni, FIN national team, 36.16,
6) Synnøve Bråten, Vegårshei IL, 36.29.

H21E Norway, 5 540 m:
1) Olav Lundanes, Halden SK, 33.34,
2) Yngve Skogstad, Frol IL, 34.58,
3) Paul Sirum, Frol IL, 34.59,
4) Torgeir Nørbech, Tyrving IL, 35.06,
5) Magne Dæhli, Halden SK, 35.18,
6) Ruslan Glibov, Ukraine National Team, 35.27.