Kondis’ Vårcup består av tre helt nye løp i variert terreng som løpes i uke 20, 21 og 22. I uke 23 blir det muligheter for å registrere nye forsøk i alle tre løypene.  Fjorårets utgave, Stjernecupen, overgikk arrangørenes forhåpninger med 74 deltagere i snitt og 45 fullførende av cupen som bestod av fem løp.

Da den første uka var helt ferdigløpt søndag kveld, viste det seg at "Kyllingen" har blitt besøkt av hele 132 deltakere. Alle de tre vårløpene er for øvrig oppkalt etter Alf Prøysens viser, så her er det bare å gjette hva som venter av traséer og titler utover forsommeren.

Det første løpet gikk på lettløpte furumoer med en sammenhengende stigning på nesten 1 km og en "hundremeterskog" med teknisk sti. Resten var på underlag som best kan karakteriseres som flytstier.

Selv om det er mange som imponerer med gode tider, er det aller mest gledelige at tilbudet fenger så bredt. Det mangler litt på "Lillehammer-tilstander" hvor hundrevis løper Sørdalskarusellen hver uke, men vi må tilbake til den første joggebølgen på 80-tallet for å finne liknede løpsdeltakelse i Østerdalen. Enda et poeng er at det er nesten like mange kvinner som menn som deltok i første løp. Med 63 kvinner og 69 menn gir det en posentvis fordeling på 48 og 52.

Kyllingen-oppløpet.jpgOppløpet på "Kyllingen". (Foto: Christoffer Hvammen)

Suveren leder

Fjorårets andremann i Stjernecupen, Strandbygda-løperen Magnus Torp Antonsen, har tatt en overbevisende ledelse i cupen med 15:28, 44 sekunder foran fjorårets vinner Tore Kristen Stafset og Stian Skavern følger ytterligere et halvminutt bak. Runar Helland og Martin Sagen besatte 4. og 5. plassen.

Blant kvinnene er det også Strandbygda på topp siden Maiken Caspersen Falla har benyttet tilbudet på hjemmebane og vant Kyllingen på 17:51. Lene Nylund som vant Grunnlovsmila søndagen i forkant imponerte med å følge bare 19 sekunder bak landslagstjernen. Duoen er så langt i en klasse for seg. Synnøve Volden fra Os tok 3. plassen med 20:14 med Marianne Skjeggenes og Kaja Borg på de neste plassene.

Magnus Torp Antonsen Birkebeinerløpet 2019.jpgMagnus Torp Antonsen i tøffere terreng enn i Stavåsen i Birkebeinerløpet i 2019. (Foto: Stein Arne Negård)

Forhåndsomtale: Tre virtuelle terrengløp i Kondis' vårcup i Elverum