17 løpere er påmeldt i seniorklassen for kvinner og 39 er påmeldt seniorklassen for menn. I tillegg kommer alle over 35 år som ikke får være med å konkurrere mot de beste da veteranene har separat start etterpå. For en så god løper som Sara Rebekka Færø, som kunne vært med å kjempe om en god plassering blant seniorene, er det synd at hun ikke får anledning til det, bare fordi arrangøren har bestemt at de over 35 år ikke skal få teste seg mot seniorene. I fjor var Sara Rebekka Færø god nok til å være med på det norske laget i EM motbakkeløp, der hun ble nummer 27. 

Siden Karoline Bjerkeli Grøvdal har valgt å ikke stille, så seiler Sigrid Jervell Våg opp som den store favoritten. I fjor vant hun terreng-NM i både kort  og lang løype, og hun har nok lyst til å fortsette seiersrekka. Men det er nok flere som vil  ha et ord med i laget, og Hanne Mjøen Maridal viste god form da hun vant 5 kilometeren i Fredrikstadløpet sist helg på pene 16.47. Christina Marie Toogood har også vist god form i vår med løyperekord i Parkløpet i Sandnes, og førsteårssenior Kristine Dommersnes Lande blir også spennende å følge.

For Amalie Sæten som primært er 800 m-løper, kan 2 km bli i lengste laget, men hun har helt klart fart til å henge med lenge. Det samme er tilfelle for heimefavoritten Malin Edland som bare 16 år gammel løp 800 meteren på 2.03,44. Etter det har hun vært mye plaga med skader, og det blir interessant å se hva hun kan få til på turveiene i Bøkeskogen. 

Kondis' medaljetips
1. Siri Jervell Våg, BUL
2. Hanne Mjøen Maridal, Lillehammer IF
3. Christina Maria Toogood, Sandnes IL

_DSC9603_640.jpg
Vil Sigrid Jervell Våg holde konkurrentene bak seg også i år? (Foto: Arne Dag Myking) 


Nytt gull til Erik Udø Pedersen?
I herreklassen er det enda flere som kan blande seg inn i medaljekampen. Den kanskje aller største favoritten er fjorårsvinner Erik Udø Pedersen. Han har vært i god form i vinter, og 3 km terreng bruker å passe han bra. I fjor vant han med 6 sekunders margin til Stian Øvergaard Aarvik og 10 sekunder ned til Zerei Mezngi, som begge er påmeldt - og ganske sikkert vil ha et ord med i laget - også i år. 

En annen mulig gullkandidat er Marius Vedvik, som vant dette mesterskapet for to år siden. Gular-løperen bruker å være offensiv, og de lettløpte grusveiene i Bøkeskogen bør passe han bra. Senay Fissehatsion, Eivind Øygard, Bjørnar Sandnes Lillefosse og en rekke andre kan blande seg inn i det som ganske sikkert vil bli et tett felt. 

Kondis' medaljetips
1. Erik Udø Pedersen, Kristiansand LK
2. Senay Fissehatsion, IK Tjalve
3. Marius Vedvik, IL Gular 

Det er også mesterskap for juniorer, ungdommer og veteraner. Her varierer det veldig fra klasse til klasse hvor mange som er påmeldt. 13 juniorjenter og 20 juniorgutter er å finne på startlista. Også i de fleste ungdomsklassene er det et tosifra antall påmeldte, og det vil bli god kamp om medaljene. 

I veteranklassene for kvinner er det bare fire klasser som har påmeldte løpere, og i ingen klasser er det nok løpere til å fylle pallen. På herresida er det en god del bedre og i alle fall utsikt til full pall i de fleste klassene. 

Det arrangeres også stafett som går på søndagen. Da er det to løpere på hvert lag som vekselvis løper tre etapper på 900 m hver. Individuelt er distansen i år 2,8 km for menn senior og veteran og 1,9 km for resten. 


Liste over påmeldte

NMs heimeside

Kondis-reportasjer fra NM terrengløp kort løype i fjor