44.30 høres kanskje ikke ut som ei spesielt sterk vinnertid i et 10,2 km langt løp. Men når det dreier seg om et terrengløp med over 400 høydemeter samla stigning og fall, og som i år attpåtil gikk på våte og sleipe stier, så er det ikke mange som klarer ei slik tid.

Tobias Fenre Dahl, kjent som både ultraløper og smører for skiskytterlandslaget, forbedra løyperekorden med 13 sekunder. Den gamle hadde Abdullah Targan Yousif som løp på 44.43 i 2018. Ned til andremann, 17 år gamle Lars Olav Aspheim Kåsa, var det 1 minutt og 17 sekunder.

Så var da også Fenre Dahls Strava-oppdatering etter løpet denne:

"Veldig bra form i dag. Seier👌 Tid ca. 44.30."

Tidligere i sommer vant Tobias Fenre Dahl det 88 km lange ultraløpet Skogvokteren i Grenland og han har også førsteplass fra Blefjells Beste

Mariann Roe tok en enda klarere seier i kvinneklassen. Hun løp på 55.24 og var bare 6 sekunder bak Turid Malmes ett år gamle løyperekord. Nummer to i år ble Mari Klakegg Fenre som løp på 58.44.

I alt fullførte 56 løpere langløypa, men det var også alternativ på 5,5 km, 3 km og 1 km. Fannar Thor Heiduson og Karoline Årland vant 5,5 kilometeren på henholdsvis 19.38 og 21.54. Her fullførte 49 løpere.

På 3 kilometeren var bare 10 år gamle Markus Meder-Mohr raskest med 13.15 tett fulgt av beste dame, Emely Mohr. Her var det 35 løpere som tok seg til mål.

I tillegg var det 35 - stort sett unger under 11 år - som sprang kortløypa på 1 km. Til sammen skulle det bli 175 deltakere i årets Gulsetløp.

Karoline Årland vant 5,5 kilometeren og ble behørig premiert. (Foto: arrangøren)