Markus Einan var et lite halvsekund bak persen som han satte under Boysen Memorial på Bislett i sommer. Dette var den fjerde gangen han løp under 1.50, og Markus Einan har i år vært landets klart beste juniorløper på 800 m. Gullet under junior-NM på Brandbu var en bekreftelse på det. 

Løpet i Zürich ble vunnet av tsjekkiske Filip Sasinek som tok seg til mål på 1.46,42. Sjøl om det i utgangspunktet var et ungdomsheat, så var det også med et par løpere som var født på 1980-tallet. 

Diamond League-stevnet bød ellers på flere høydepunkt, og særlig var kvinnenes 1500 m spennende og dramatisk. Hele seks kvinner løp under 4 minutter, og britiske Laura Muir hadde et durabelig oppgjør med den ferske olympiske mesteren, kenyanske Faith Kipyegon om sammenlagtseieren i Diamond Race. Kipyegon stivna imidlertid på oppløpet og Muir så ut til å vinne - helt til amerikanske Shannon Rowbury kom forbi på innsida på de aller siste meterne. Rowbury skjena imidlertid over i Muirs bane, strakk ut handa foran Muir og hindra henne så klart at det er vanskelig å forstå at Rowbury ikke ble diska. Muir berga imidlertid den prestisjetunge og pengeinnbringende sammenlagtseieren i Diamond League. 

Se video fra 1500 meteren her:
800m_resultat.jpg

1500m_kvinner.jpg


Alle resultat