Ser vi på startlisten nå en dag før start, ser det ut som den sterkeste konkurransen er blant gutta. I herreklassen er det nemmelig flere sterke løpere, som på en god dag, kan klare å løpe ned mot løyperekorden til Øystein Sylta 1:08:28 fra 2011. Slik det ser ut nå, kommer "duellen" til å stå mellom Gishe Abdi Wako fra Lillehammer og engelske Lee Grantham som løper for den svenske klubben Örebro. Gishe har levert bra løp på Nordmarka Halvmaraton tidligere og ligger som nummer 3 på adelslista med tiden 1:10:30. Lee Grantham har tidligere i år løpt halvmaraton på tiden 1:10:24, så ut fra tidligere prestasjoner, kan det se ut til å bli en veldig spennende fight om seieren.

Gishe Abdi Wako løper inn til sier på Nordmarka Halvmaraton 2014 på tiden 1:10:30

 

Men det er flere løpere på startstreken. Så skal man vinne, må man løpe veldig fort. For det er ikke mye feil som skal til, før det kommer mange sultene og sterke løpere bak. Richard Larsson som ble nummer 2 på årets halvmaraton på Beitostølen er påmeldt, i tillegg så er formløperen Stian Håkonsen påmeldt. Han har vist at han har hatt en veldig god fremgang siste tiden, og de andre løperne bør passe litt på denne brannmannen fra Hønefoss. I tillegg så har vi Knut Eraker Hole på startstreken. Han er å finne på en 6. plass på adelslista fra Nordmarka Halvmaraton med tiden 1:15:13. Vi kan også nevne svenske Anders Soovik og Christian Fredriksen som et par av outsiderne til å kjempe om topplasseringer. I tillegg så kan vi ta med at påmeldingsfristen går ut kl 22 i kveld, så det er fortsatt mulig det er flere sterke løpere som melder seg på i løpet av dagen.

I kvinneklassen er det litt mer tynt i toppen. Det er først og fremst Marthe Katrine Myhre fra SK Vidar som skiller seg ut som den store favoritten. Nå har også Veronika Blom planer om å stille opp på lørdag. Men på grunn av en litt sår hals, er hun ikke 100% sikker på start. Men stiller Veronika, så blir det en flott duell mellom Marte og Veronika om seieren. Marte har løpt Nordmarka Halvmaraton flere ganger tidligere, og har den 4. beste tiden av kvinnene med 1:21:33. Men vi veit at Marthe er langt bedre enn det resultatet. Men løyperekorden til Annie Bersagle på 1:16:01, kan bli vanskelig å gjøre noe med den i år.

Marthe Katrine Myhre løp Nordmarka Halvmaraton i 2014 på tiden 1:21:33 som holdt til en fin 3. plass.


Bak de to eventuelt store favorittene finner vi unge og lovende Hanne Mjøen Maridal. Hun løp halvmaraton på 1:31 som 16 åring og har hatt en veldig god fremgang og kan kanskje overraske mange i den flotte løypa til Nordmarka Halvmaraton. Nicoline Baarvedt er også ei jente som kan løpe fort. Hun har deltatt på Nordmarka Halvmaraton tidligere, men det var ikke et løp hun var spesielt fornøyd med. Men i år så kanskje det stemmer bedre for Nicoline. Men også her, det er noen kjente Nordmarka Halvmaraton kvinner som vi ikke finner på startlista, som kan komme til i løpet av dagen.

Noe du lurer på før start, her finner du trolig svaret her:

Påmeldingen stenger i kveld fredag 26.juni. Det vil trolig være et begrenset antall plasser til etteranmelding, og det er derfor førstemann til mølla prinsippet lørdag 27.juni.

Veibeskrivelse: http://kart.gulesider.no/m/XGm5H

Startnummerutdeling og etteranmelding
Starter kl 10:00 Lørdag 27.6 ved Damtjern varmestue.
http://www.skiforeningen.no/marka/showstue.cgi?id=56&all1=
Møt opp i god tid!

Tidsskjema
12:00 Trim uten tid.
12:00 Tidligstart for de som regner med å bruke over 2.5 timer.
13:00 Start
15:15 Premieutdeling til de fem beste dame og herrer.
15:20 Klassevinnere.
15:45 Uttrekkspremier.

Klasser og aldersgrense
Alle klassene er presentert i henhold til gjeldene regler for aldersklasser fra norsk friidrettsforbund.
Alder er regnet fra 31. desember.
16-17, 18-22, 23-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80-85 år


Premiering
Uttrekkspremier.
300 første som melder seg på før deltagerpremie.
Pengepremie til topp fem dame og herrer.
Pengepremie løyperekord dame og herrer.
Klassevinnere får et flott spesialdesignet fat fra Hytteplan.
Påmelding: https://topptid.no/myreg/info/1163

Tidtaging
Det løpes med chip (ToppTid) som er festet på baksiden av startnummeret.

Drikkestasjoner
Det er drikkestasjon på 5, 10, 15km og mÃ¥l.
Bananer på 10km.

Varmestua er åpen og drives av Norderhov Ungdoms og Idrettslag,
her kan du få kjøpt kaffe,vafler, is og brus.

Været: http://www.yr.no/…/B…/Ringerike/Stubbdal/langtidsvarsel.html



Løpets hjemmeside: http://nmhalvmaraton.no/info/

Påmelding: https://topptid.no/myreg/info/1163

VIÃ ØNSKER ALLE SOM SKAL LØPE, LYKKE TIL I MORGEN!

Mvh
Nordmarka Halvmaraton

sponsorer_nmhalv.PNG