Med tre norske løpere som kommer i mål under 2.02 i samme stevne er vi i ferd med å bli litt bortskjemt med rask norsk 800 m-løping. Det er faktisk ikke mer enn seks år siden bare ei eneste norsk jente løp under 2.10 i løpet av hele sesongen. Allerede i år har ti jenter løpt under 2.10, seks under 2.06 og tre under 2.02.

Med 2.05,53 plasserer Martine Eikemo Borge seg på en sjetteplass på den norske årsstatistikken. For 26-åringen var det årsbeste med knappe 2 sekunder og ikke mer enn 49 hundredeler bak persen fra 2014. I løpet i Belgia slo hun nærmeste konkurrent, australske Abbey De La Motte, med 2 tideler.

Også Kristine Eikrem Engeset var i aksjon i det samme stevnet, og hun ble nummer fem på 1500 meteren med 4.18,85. Det var årsbeste med drøye sekundet, mens det var 8 sekunder fram til Claudia Bobocea fra Romania som vant. Eikrem Engeset har så god pers som 4.09,40, satt helt tilbake i 2007, mens hun de tre siste sesongene har endt opp med 4.13 som årsbeste. Etter en litt sykdomsprega forsesong bør hun ha alle muligheter til å komme seg ned dit i år også før banesesongen er over.