Mo Farah vant historiens første  Big Half-Marathon i London på søndag på tiden 61 minutter 40 sekunder. Med det var han tre sekunder foran Daniel Wanjiru, vinner av London Marathon i fjor, etter å ha slått ham i spurten. På tredjeplass fulgte Callum Hawkins to sekunder bak Wanjiru. Dette var Farahs første konkuranse på nesten seks måneder.

--Med dette løpet har jeg vist at jeg er like så god som Wanjiru, sa Farah.
--Jeg er full av sjøltillit foran London Marathon neste måned.
--Noe av treningarbediet jeg har  gjort de siste fire ukene i Etiopia  har vært utrolige. Jeg mener at jeg fortsatt har hungeren etter å være like konkurransesugen på gateløp som jeg var på bane. 

I London Marathon i april håper Farah å kunne bli den første brittiske vinneren siden 1993, da Eamonn Martin vant på 2.10..50. Farah kunne også fortelle at han var klar for å løpe for Storbritannia under neste års VM i Doha. Det langsiktige målet for Farah er maraton i OL i Tokyo i 2020. Han trener med Gary Lough, mannen til Paula Radcliffe.


LONDON_MARATHON_24.04.2016_dixon_samuels_purdue_Wikipedia_640.jpg
Charlotte Purdue, her helt til høyre, under sin maratondebut i London Marathon i 2016 hvor hun ble nr. 16 på tiden 2.32.48 og ble nr. 3 av de britiske løperne.  Foto: Wikipedia


Kvinnenes løp ble en duell mellom Charlotte Purdue og Lily Partridge. Purdue gikk av med seieren og satte personlig rekord med 70.29. Den tidligere rekorden hennes var på 71.43 fra 2014.