Kondis1904_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 4 her!

Håvard Nordgård er en institusjon i kondisjonsmiljøet i Norge. I en årrekke var han en av landets beste veteranløpere på maraton, og som 47-åring løp han på 2.38. De seinere åra har han satsa mest på triatlon og gjort det minst like bra der. Yrkesmessig har han også hatt nærkontakt med løpsmiljøet gjennom jobbene for Löplabbet og Nike. Nå er han blitt 58 år, men holder fremdeles koken både i arbeidslivet og idrettslivet, og han har ikke tenkt å gi seg: 

– Da jeg var i 30-årene, sa jeg til vennene mine at de skulle slå meg i hodet med noe hardt om jeg holdt på med dette når jeg ble 40. Nå er jeg 58 og ser gjerne at jeg driver med Ironman til jeg er 70. Hvorfor ikke, undres Nordgård i intervjuet som er gjort av Andreas Grøgaard

Den samme Grøgaard har også skrevet en grundig fagartikkel om hvordan en som langdistanseløper best kan komponere treningsukene. Hvor mange kvalitetsøkter bør legges inn, når bør de plasseres, og hva bør de inneholde? Er det store forskjeller på om en trener til for f.eks. 10 km eller maraton? Kanskje bør en ikke tenke ukebolker i det hele tatt, men heller ha lengre sykluser for å få plass til alle elementene? Les og bli klok! 

På Ung-Kondis-sidene blir vi kjent med Malin Edland som løp 800 meteren på utrolig gode 2.03 allerede som 16-åring. Så fulgte flere sesonger med skader og overbelastning før hun i år, som førsteårssenior, løp inn til sølv i NM terrengløp kort løype. I intervjuet forteller hun om hva det er som har motivert henne gjennom motgangen og hvordan treningsopplegget er nå som hun blir trent av Knut Jæger Hansen. 

Som nevnt har Kondis nr. 4 ekstra mye triatlonstoff, og vi har et lengre intervju med Norges klart beste kvinnelige triatlet, Lotte Miller. Hun åpna sesongen med en flott sjetteplass i den første konkurransen i verdensserien, og i intervjuet forteller hun åpent og ærlig om livet som hardtsatsende triatlet. Om hvor givende det er når kroppen fungerer og resultatene kommer, men også om tøffere perioder der hun spør seg sjøl om meningen med det hun holder på med. 

Arvid Lie tar oss med på svømmetur fra øy til øy i Oslofjorden og kommer i tillegg med mange tips til triatleter som har svømminga som sin akilleshæl. Her får du både teknikktips og forslag til gode og varierte svømmeøkter. 

Ane Korsvold drøfter i sin fagartikkel hvor viktig trening er for overvektige som ønsker å gå ned i vekt. Hva er det mest hensiktsmessig å fokusere på - trening, kosthold eller begge deler? 

Kondis har også store og små reportasjer. De store er fra VM terrengløp i Århus og Ironman København, mens du i Norge Rundt-spalten finner innslag fra de fleste kanter av fedrelandet.  

Ellers finner du som vanlig utstyrstester, småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser i det nye Kondis-bladet. Ekspertpanelet er også på plass, og har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. Medlemmene vil få papirutgaven i posten løpet av uke 20. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er mai-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1904-3.jpg

Kondis1904_640.jpg
Håvard Nordgård i friskt driv under VM 70,3 i Sør-Afrika. (Foto: FinisherPix®)