Kondis1901_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 1 her!

Jon Almaas har deltatt i både Birken og Norseman og er kjent for å være mer enn gjennomsnittlig godt trent. Men hvor mye tid til å trene har den profilerte TV-kjendisen, og hvordan legger han opp treninga når han forbereder seg til for eksempel Birkebeinerrennet? 

- Det jeg er best på er å få mest mulig ut av minst mulig trening. Veldig mange tror at jeg er en supermosjonist som trener seks dager i uka, men det er jeg jo ikke. Jeg er egentlig lat, så jeg må virkelig manne meg opp for å trene, sier Jon, men understreker også: 

- Samtidig er jo trening lystbetont: Det er noe jeg har lyst til å gjøre. Jeg elsker å trene, det handler bare om å få klemt det inn mellom alle andre gjøremål, sier 51-åringen som har gått Birken på 3 timer og 37 minutter. 

Mens det for Jon Almaas handler om å få mye ut av relativt lite trening, prøver ​Bjørn Tore Kronen Taranger og få mye ut av ekstremt mye trening. På det meste, på treningsleir, har han løpt over 500 km i uka - i kupert fjellterreng - mens treningsmengden på mer normale treningsuker ligger på ca. 250 løpskilometer. Så kommer det en del sykling i tillegg. Kondis har slått av en prat med mannen som ble kåra til årets ultraløper 2018, og vi får vite en hel del om både hvordan han trener og livet ellers.  

I Ung-Kondis-intervjuet møter vi Tessa Frenay som i høst ble juniornorgesmester på halvmaraton og som like før jul imponerte enda mer med å løpe distansen på 1.15.18. Løpingen har gitt henne en mestringsopplevelse som betyr mye for henne: 

- Endelig fant jeg noe jeg behersket. Det gjorde at jeg fikk et spesielt og sterkt forhold til løpingen, forteller lærerskolestudenten fra Halden. 

Kondis har også slått av en lengre prat med den profilerte og folkekjære langrennstreneren, Steinar Mundal. Han forteller om treningsfilosofien sin - som har brakt så mange både skiskyttere og langrennsløpere til verdenseliten. Etter å ha vært landslagstrener i begge disse disiplinene, har 68-åringen nå trappa noe ned og er for tida trener for langrennsløperne i Team Telemark. Der bygger de både utholdenheten og styrken gradvis opp, etter Mundals velprøvde resept. 

I serien "21 kjappe" har Andreas Grøgaard spurt Øystein Pettersen om livet som en av verdens beste langløpere på ski. Svara til 35-åringen er, som vi er vant til fra den kanten, både reflekterte og morsomme. 

Triatletene får også sitt i dette bladet. I likhet med Jon Almaas, har Sara Johnsen fullført Norseman med stil, og opplevelsen var så positiv at det virkelig gav mersmak. Nå har 30-åringen fra Harstad som mål å kvalifisere seg til Ironman-VM på Hawaii - og trener målretta for å klare det. 

Kondis har også testa både skisko og piggsko samt varmemasker som gjør at en kan trene ute sjøl når kuldegradene blir mange - eller om en sliter med astma og må være generelt forsiktig vinters tid. 

Kondis nr. 1 inneholder også et 24-siders bilag der gullskovinnerne og statistikk på distanser fra 5 km til 24-timersløp presenteres. Kanskje er du sjøl å finnne på en av statistikkene? 

Ellers finner du både småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser i det nye Kondis-bladet. Det er bare å glede seg til å lese! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er februar-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av 
Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1901-2.jpg

Kondis1901-17.jpgJakob Ingebrigtsen ble i 2018 gullskovinner for både seniorer og juniorer. (Foto: Bjørn Johannessen)

Kondis1901_640.jpg
Jon Almaas tok seg tid til å stille opp til intervju med Kondis. (Foto: Finn Olsen)