Kondis1802_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 1 her!

I Kondis nr. 2 får du muligheten til å bli kjent med Ingeborg Dahl. Hun var på langrennslandslaget som junior, men prioriterte så utdanning og andre ting i noen år. Men i 2016 gjorde hun comeback i NM, og i år er hun også med på langløpsirkuset Ski Classics. I Marcialonga ble hun beste norske, på tiendeplass. 

– Det var først i fjor at jeg begynte å trene spesifikt mot langløp, men jeg synes det virker veldig spennende, sier Ingeborg som har rukket å bli 30 år, men likevel er fersk i sin nye idrettskarriere. Den omfatter i tillegg til både sprint og langløp på ski også hinderløp og ultraløp med joggesko på beina. 

Kondis har også slått av en prat med Ingeborgs to søstre, Ida Marie og Kjersti, som begge trives veldig godt med både ski- og løpesko på beina. Også søstrenes foreldre, Wenche og Torbjørn Dahl, er ivrige mosjonister, så når familien er samla heime på Hønefoss, så vet de hva deres "spektralstein" er - ei skikkelig treningsøkt i lag. 

Camilla Ziesler er nesten 13 år yngre enn Ingeborg Dahl, men jenta fra Sandnes har allerede markert seg på seniornivå. Under NM innendørs tok hun hele tre gull - på 3000, 1500 og 800 m - og på sikt er det særlig én norgesrekord hun har lyst til å slå. Camilla blir trent av Gjert Ingebrigtsen, og de gode prestasjonene til Ingebrigtsen-brødrene gjør henne trygg på at hun trener etter et program som virker. Bli bedre kjent med Camilla og treningen hennes i Kondis nr. 2! 

Bladet inneholder også mye annet godt treningsstoff. I Askild Vatnbakk Larsens serie om løpsøkonomi er vi kommet fram til den delen av løpsøkonomien som handler om teknikk. Hva er god løpsteknikk, og hva kan vi gjøre for å forbedre den? Hva har stegfrekvensen å si for framdriften? 

Teknikk er også tema for de tre i Trondheim som har satt seg mål om å springe maraton under 5.00, 4.00 og 3.20. Vebjørn Rodal har vært med dem på trening, og i bladet for vi vite hvilke teknikktips og teknikkøvelser han kunne komme med. 

Skiløper Solfrid Braathen Malme er på veg tilbake i løypa etter graviditet og fødsel, og denne gangen forteller hun om hvordan en kan legge opp treninga sammen med barnet. Vi får presentert en rekke øvelser som egner seg godt som "mor og barn-trening" og som samtidig gir kvalitetstid i lag

Kondis har også testa de to Nike-skoene som har fått så mye oppmerksomhet i det siste - Nike Vaporfly 4% og Nike Zoom Fly. Hva er likheten, og hva er forskjellen, og hvor gode er de egentlig? Les "Skoduellen" på side 51. 

I bladet har vi også flotte reportasjer - fra treningsferie på Madeira og Sapporo Skimaraton. Lars Sætran har gått Finland på både tvers og langs, og han gir deg alt du trenger av info om du vurderer å bli med på en av disse to godt organiserte turene. 

I bladet finner du ellers både småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er mars-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:


Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets 
Kondis-utgaver i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis_1802-2.jpg

Kondis1802_640.jpgIngeborg Dahl er allsidig, og i tillegg til å gå både kort og lange renn på ski, så driver hun med både hinderløp, ultraløp og terrengsykling. (Foto: Bjørn Johannessen)