Kondis1806_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 6 her!

I Kondis nr. 6 er det baneløperen Yngvild Elvemo som pryder framsida. Kondis tok en god prat med henne før hun dro til Berlin og EM, og i intervjuet forteller hun om både framtidige ambisjoner og hva hun her gjort for å komme dit hun er i dag. Trass i perioder med motgang har hun vist en egen vilje til å utfordre seg sjøl og ikke gi opp. 

– Jeg liker å gå utenfor komfortsonen. Toppidrett er en stor og hard påkjenning for kroppen – både fysisk og mentalt. Spesielt på 800 m er den mentale påkjenningen stor, for det er så mange uforutsette ting som kan skje. Det er veldig gøy å klare å beherske uforutsette hendelser, så det er nok denne mestringsfølelsen jeg stadig søker og som gjør at jeg liker 800 så godt, forteller Yngvild Elvemo til Kondis.

Vi møter også en annen baneløper, Sondre Juven fra Nesbyen. Han ble nummer åtte på 1500 m i junior-VM, og det inspirerer til videre satsing. 

- Målet på lang sikt er å få ut mitt fulle potensial, og da sikter jeg sjølsagt mot verdenseliten. Så får tida vise hvor god jeg kan bli, sier 19-åringen som på 1500 meteren er kommet litt i skyggen av en to år yngre norsk 1500 m-løper. 

I en litt annen kategori er Hege Henriksen som ble nummer fem i VM 24-timers i hinderløping. I bladet får vi vite hvor mye og hvordan 43-åringen trener. Vi kan røpe at mengdene er store, men at det hele er lystbetont og lekent. 

Hvordan lar alkoholforbruk seg kombinere med trening og ønske om å prestere i konkurranser? Ane Korsvold belyser temaet, og hovedkonklusjonen er at alkohol ikke akkurat er prestasjonsfremmende. Hun kommer likefullt med noen gode råd hvis en som idrettsutøver likevel vil drikke.  

Vi får også høre om hvordan det er å skulle trene seg opp etter skade med tilhørende operasjon. Torgeir Kruke hadde satt seg som mål å fullføre ultraløpet Salomon Xreid i Jotunheimen bare fire måneder etter operasjonen for Haglunds hæl. Kunne det gå? 

I Kondis nr. 6 finner vi en stor reportasje fra Azores Trail Run, ti nye terrengsko er er blitt testa, og vi får høre hvordan det gikk da komikeren Nils-Ingar Aadne skulle være toppidrettsutøver i et år. 

I bladet finner du ellers småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er august-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av 
Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1806-2.jpg

Kondis1806_1280.jpgYngvild Elvemo kom ikke til 800 m-finalen i EM, men satser friskt videre. (Foto: Bjørn Johannessen)