Morten Tronbøl, som nå løper for arrangørklubben Oppstad IL, var raskest i det første løpet i Odalskarusellen, men han måtte slite for å slå Andreas Molden. Andreas, som løper for Nes Ski, var norges beste skiløper i Gutter 13 sist vinter. 28 løp i aktiv klasse, 77 deltagere totalt.

Alle resultatene

Innbydelsen (Oppstad IL Friidrett hjemmeside)
Neste løp fredag 30.mai - 7 km vegløp

Ut fra start var fjorårsvinner Halvor Thoner fra Sjåstad den som fulgte nærmest Tronbøl, men litt senere var det klart at seieren bare sto mellom Tronbøl og Molden. Andreas - som blir 14 år i år - vant aldersklassen i omtrent alle skirenn han gikk sist vinter, og viste nå at han også er en veldig god løper. Morten Tronbøl vant på 11.01 mens Andreas Molden fikk 11.03.

Suverent raskest av jentene var Gunn Helene Hagen fra Oppstad IL med tiden 15.44 på de 3.3 kilometerne. Løypa gikk delvis på grusvei og delvis på asfalt, men det var også 5-600 meter på sti på slutten av løpet.

Ellers var det også i år en økning i deltagerantallet, og med over 70 løpere totalt var arrangøren godt fornøyd. Værgudene var også i godt humør, det var 12 varmegrader, sol og bare litt vind.
Bilder fra Odal'n (foto: Stein Frode Bech)
Noen+hundre+meter+etter+start+er+det+Halvor+K+Thoner+som+har+lagt+seg+i+ryggen+p%E5+Morten+Tronb%F8l.+P%E5+de+neste+plassene+ser+vi+Halms%E5s-gutta+Rune+Engebr%E5ten+og+Jonas+Amundsen+foran+Andreas+Molden
Noen hundre meter etter start er det Halvor K Thoner som har lagt seg i ryggen på Morten Tronbøl. På de neste plassene ser vi Halmsås-gutta Rune Engebråten og Jonas Amundsen foran Andreas Molden
Andreas+Molden+er+14+%E5r+og+ruver+allerede+godt+i+terrenget.+Den+sv%E6rt+lovende+skil%F8peren+var+vel+ogs%E5+den+eneste+som+l%F8p+med+lue+i+det+fine+v%E5rv%E6ret.
Andreas Molden er 14 år og ruver allerede godt i terrenget. Den svært lovende skiløperen var vel også den eneste som løp med lue i det fine vårværet.
Bj%F8rn+Haugen+fra+Gl%E5mdal+SK+ligger+her+foran+Rune+Holmen+fra+Halms%E5s%2C+men+i+m%E5l+var+nybakt+pappa+Rune+et+halvminutt+foran+Bj%F8rn.+Rune+har+tydeligvis+hatt+tid+til+mer+enn+bleieskift+de+siste+to+m%E5nedene.
Bjørn Haugen fra Glåmdal SK ligger her foran Rune Holmen fra Halmsås, men i mål var nybakt pappa Rune et halvminutt foran Bjørn. Rune har tydeligvis hatt tid til mer enn bleieskift de siste to månedene.
Her+kommer+neste+pulje%2C+med+Oddgeir+Stensby+foran+Rune+Solberg+og+Reidar+Svenson.+Med+start+nr+121+kommer+12-%E5ringen+Per+Ringnes
Her kommer neste pulje, med Oddgeir Stensby foran Rune Solberg og Reidar Svenson. Med start nr 121 kommer 12-åringen Per Ringnes
Kondisred.+for+Romerike+p%E5+Hedmarkoppdrag+ligger+her+foran+beste+damel%F8per%2C+Gunn+Helene+Hagen.+Unggutten+bakerst+i+pulja+er+Sindre+Mobraaten+fra+Skarnes.
Kondisred. for Romerike på Hedmarkoppdrag ligger her foran beste dameløper, Gunn Helene Hagen. Unggutten bakerst i pulja er Sindre Mobraaten fra Skarnes.
Her+kommer+Tonje+Syversen+sammen+med+ikke+ukjente+pappa+%D8ystein.+Sistnevnte+toppet+den+norske+veteranstatistikken+p%E5+10+kilometer+i+fjor+i+klasse+55-59+%E5r+med+tiden+34.16.+I+Odalskarusellen+holdt+han+Tonje+med+selskap...+og+kanskje+sparte+han+seg+til+Sentrumsl%F8pet+om+to+dager+%28selv+om+vi+ikke+finner+navnet+i+startlistene%29.
Her kommer Tonje Syversen sammen med ikke ukjente pappa Øystein. Sistnevnte toppet den norske veteranstatistikken på 10 kilometer i fjor i klasse 55-59 år med tiden 34.16. I Odalskarusellen holdt han Tonje med selskap... og kanskje sparte han seg til Sentrumsløpet om to dager (selv om vi ikke finner navnet i startlistene).
P%E5+dette+og+neste+bilde+ser+vi+at+det+var+et+parti+med+smal+sti+mot+slutten+av+l%F8pet...+fint+terreng+-+krydder+i+ei+fin+og+ellers+rask+l%F8ype.
På dette og neste bilde ser vi at det var et parti med smal sti mot slutten av løpet... fint terreng - krydder i ei fin og ellers rask løype.
Andreas+Molden+ligger+f%F8rst%2C+men+vi+mistenker+Morten+Tronb%F8l+for+%E5+ha+bra+kontroll.+Morten+var+litt+bekymret+over+noe+smerter+i+den+ene+foten%2C+og+var+redd+han+m%E5tte+melde+avbud+til+Liding%F6+Ultra+%2850+km%29+om+2+uker.+
Andreas Molden ligger først, men vi mistenker Morten Tronbøl for å ha bra kontroll. Morten var litt bekymret over noe smerter i den ene foten, og var redd han måtte melde avbud til Lidingö Ultra (50 km) om 2 uker.
Her+ser+det+ut+til+at+Morten+planlegger+et+avgj%F8rende+st%F8t+p%E5+Andreas....
Her ser det ut til at Morten planlegger et avgjørende støt på Andreas....
Rune+Holmen+p%E5+vei+inn+til+6.plass+totalt+av+de+31+som+l%F8p+i+aktiv+klasse.
Rune Holmen på vei inn til 6.plass totalt av de 31 som løp i aktiv klasse.
Undertegnede+hadde+l%F8pt+forbi+Simen+Bj%F8rkhaug%2C+men+i+terrenget+var+unggutten+lettere+til+fots%2C+og+passerte+gammeln+like+f%F8r+m%E5lgang.
Undertegnede hadde løpt forbi Simen Bjørkhaug, men i terrenget var unggutten lettere til fots, og passerte gammeln like før målgang.
P%E5+rekke+og+rad+-+p%E5+tur+i+skogen
På rekke og rad - på tur i skogen
%D8ystein+Sanderud+fra+arrang%F8rklubben+har+300+meter+igjen+til+m%E5l.+
Øystein Sanderud fra arrangørklubben har 300 meter igjen til mål.
Forel%F8pig+resultatliste.+Ikke+noe+problem+n%E5r+h%E5ndskrifta+er+s%E5+tydelig+som+dette.
Foreløpig resultatliste. Ikke noe problem når håndskrifta er så tydelig som dette.