Det+kan+se+ut+til+%E5+bli+omtrent+like+bra+forhold+under+Birken+i+%E5r+som+det+det+var+i+fjor.+%28Foto%3A+Kjell+Vigestad%29+
Det kan se ut til å bli omtrent like bra forhold under Birken i år som det det var i fjor. (Foto: Kjell Vigestad)

I går var siste sjanse til å få omregistrert startnummer, så nå er det ingen vits å kjøpe startnummer lenger. Men har en kommet med, kan en nå sjekke hvilken
startpulje og starttid en har fått.

Daglig leder i Birkebeinerrennet, Rune Bergsodden, har hatt nettmøte med deltakerne og svarer på en rekke praktiske spørsmål. Blant annet får vi vite at sekken skal veie minst 3,5 kilo fra start til mål, men det er lov å spise opp nødprovianten underveis slik at en kan passere målstreken uten sjokolade i sekken.

Værmeldingen forteller om kjølig vær, svak vind fra nord og antakelig noe sol utover dagen. Dermed kan kuldegradene om morgenen forvandles til varmegrader når løperne nærmer seg mål på Lillehammer.

- Det kan bli store daglige variasjoner i temperaturen. Det vil bli flere minusgrader om morgenen, men temperaturen kan komme opp i 3-6 plussgrader nede på Rena og Lillehammer utover dagen. I fjellet derimot holder det seg under null, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til yr.no.

Alt skulle med andre ord ligge godt til rette for et flott Birkebeinerrenn. For de som ikke har anledning til å delta eller heie langs løypa, har NRK1 korte direkterapporter fra rennet lørdag klokka 10.00 og 11.00 og en oppsummering kl. 22.55 lørdag kveld.

Birkebeinerrennets heimeside

Kondis.no-reportasje fra Birkebeinerrennet i fjor

Kondis.nos samleside for Birkebeinerrennet