- Dagen har vært bra. Jeg har bommet litt smått nå i ettermiddag, men totalt er det stort sett god løping, sa Andrine Benjaminsen etter to VM-uttaksløp over mellomdistanse i Tsjekkia i dag. 

På formiddagen var løperen fra Lillomarka OL klart best av de norske løperne, og vant foran Marie Olaussen. Med Kamilla Steiwer på 3. plass. 
På ettermiddagen var Steiwer noen sekunder kjappere enn Benjaminsen – som dermed altså hadde best tid sammenlagt. Da var Victoria Hæstad Bjørnstad 3. kvinne. 

Hos gutta var Olav Lundanes mest stabil – med to andreplasser – og dermed hadde verdensmesteren på denne distansen fra 2 år tilbake best totaltid:

- Dette var over all forventning egentlig. Jeg har – på grunn av sykdom – nesten ikke løpt på en måned, og da var dette bra. Men i formiddag gjorde jeg et horribelt veivalg, som kostet mye tid, oppsummerte han.

Kasper Fosser gjorde det meste rett på formiddagen, og vant da klart. På ettermiddagen ble 18. post hans bane. Her la han igjen flere minutter, og var dermed nesten 3 minutter bak Eskil Kinneberg. Kinneberg på sin side hadde en dag motsatt av Fosser. En dårlig formiddag, med store tekniske feil og brutt løp, før han tok revansje ved å vinne ettermiddagens konkurranse. Magne Dæhli var – i denne sammenlikningen – stabiliteten selv – og løp inn til to 3. plasser.

Etter en hektisk dag har landslagssjef Janne Salmi da fått et bilde av hvem som behersker det tsjekkiske terrenget best:
- Jeg er ganske fornøyd med dagen, selv om det fremdeles er mye å jobbe med teknisk. Det var egentlig bare Andrine Benjaminsen og Kamilla Steiwer hos jentene – sammen med Magne Dæhli og Olav Lundanes – hos gutta - som gjorde to bra tekniske løp. Men Kamilla (Steiwer) gjorde et dårlig veivalg på formiddagen, oppsummerer landslagssjefen.

I morgen er det nye muligheter til å vise seg frem for landslagssjefen. Da handler det om en langdistanse i nærheten av VM-byen Doksy.

Kilde: Norsk orientering

Resultater 1

Resultater 2 damer

Resultater 2 herrer
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957