14. august gikk Nerskogløpet av stabelen for andre gang. Det ble arrangert første gang i 2019. Til tross for regn og en temperatur på rundt 8 grader, var det 58 løpere som stilte til start i den kontrollmålte halvmaratonløypa. 

16-årige Lars Svorkdal, fra Svorkmo NOI Friidrett, imponerte stort da han slo løyperekorden med over fire minutter! 1:20:13 ble vinnertiden i den kuperte løypa. Dette er en meget sterk tid både med hensyn til alder og til høydeforskjellen i løypa (332 meter). Det blir spennende å se om 1:20-grensa brytes neste år.

Lars Svorkdal.jpg
Lars Svorkdal tok seieren og løyperekorden i herreklassen. (Arrangørfoto)
 

I dameklassen løp Silje Nyborg (Markabygda IL) også svært raskt gjennom løypa. Hun slo den gamle løyperekorden med nesten syv minutter! Tiden hennes ble 1:31:26.

silje Nyborg.jpg
Silje Nyborg var best av damene, og knuste løyperekorden med syv minutter. (Arrangørfoto)
 

På 5-kilometeren ble det kniving om seieren blant gutta. Ola Gjøen Megård fra Molde og Omegn IF slo klubbkompis Emil Aslaksen Røed med to sekunder. I jenteklassen var det Maja Solum fra Sokna IL som var raskest.

Overraskende artig løype, fantastiske omgivelser og gleden av å løpe i felt igjen - var noe av "snakkisen" blant deltakerne etter målgang. 

SE ALLE RESULTATER HER

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957