Som i fjor arrangerte Oslo Maraton et virtuelt løp, men denne gang nok med større konkurranse fra den ordinære utgaven av løpet og andre løp som var tilbake etter å ha vært avlyst i fjor. Sammenlikner man deltagertall var det 2801 som løp Oslo Maraton virtuelt i fjor mot 276 i år, mens årets ordinære løp hadde 4898 deltagere.

Fordelt på distanser var 10 km størst  med 115 deltagere, fulgt av halvmaraton og 3 km med henholdsvis 91 og 37 deltagere, mens de lengste distansene maraton og Trippelen (73.3 km) hadde henholdsvis 26 og 5 deltagere. I tillegg var det 2 deltagere i racingklassen på 3 km.

I årets virtuelle løp, som pågikk uka i forkant av det ordinære løpet og ut løpshelgen, var det deltagere fra 20 nasjoner og utenlandsdeltagelsen utgjorde med 50 løpere omlag 18 % av deltagelsen totalt. Av løpere fra andre nasjoner var det flest fra Tyskland med 11, hvoretter USA hadde 8 og Storbritannia og Sverige hver hadde 6 deltagere.

I tillegg til de vanlige reglene for virtuelle løp hadde Oslo Maraton i år også laget noen ekstra regler for de som ønsket å konkurrere om pallplasser. Disse inkluderte blant at løypa ikke kunne ha netto fall, at baneløp ikke var godkjent og krav om fil-dokumentert tid. Om dette sikret at alle resultater er reelle kan likevel være diskutabelt, og på listene over de tre beste kvinner og menn på hver distanse gitt under er det satt (*) ved noen resultater som bør kunne regnes som usikre.