Solide løp av John Christian Deighan og Christina Forsberg
John Christian Deighan fra Asker skiklubb løp en sterk maraton i Wien søndag 7. april der han kom i mål til 27. plass med tiden 2:31:35. Det er tydelig at han har klart overgangen fra sisesong til løping på en utmerket måte. Også Christina Forsberg løp veldig bra, og kom på en 24. plass med tiden 3:05:57. I fjor løp hun på 3:35 i Wien og som best på 3:25 i Budapest. Det var 37 norske bland de 5 693 deltagerne på maraton.

På halvmaraton var Maren Jansson Haverstad og Håkon Kolstø best av de mange norske deltagerne. Maren ble nr. 16 med 1:29:29 og Håkon ble nr. 32 med 1:16:10. I klasse M60 ble det klasseseier til Oddmund Roaldkvam med tiden 1:25:14. Alt i alt fant vi 73 norske blant 11 964 deltagere på halvmaraton.

På 10-kilometern var det 14 norske deltagere med Silje Torsvik (39:33 og Trond Haavard Brunes (37:02) som de raskeste. Totalt var det 1077 deltagere på 10 km.

VCM hjemmeside

Norske resultater
ALLE RESULTATER

Nancy Kiprop med ny løyparekord i Wien, Vincent Kipchumba vant herreklassen

VCM2019
 Vincent Kipchumba satte ny pers og vant i Wien på 2:06:56. (Foto: VCM / Leo Hagen)

Nancy Kiprop imponerte i det 36. Wien City Marathon da hun satte ny løperekord med over 1,5 minutt på tiden 2:22:12. Hun ble også den første kvinnen til å vinne tre VCM-titler. Alle kvinnene på pallen var fra Kenya, og alle satte personlige rekorder. Angela Tanui var runner-up med 2:25:37 og Maurine Chepkemoi kom på tredje med 2:26:16

I mennenes konkurranse vant Vincent Kipchumba, også han fra Kenya, på tiden 2:06:56, en forbedring av hans personlige rekord med nesten fire minutter. Mot slutten av løpet fikk han luke til Tadesse Abraham fra Sveits som løp inn til 2:07:24. Ugandas Solomon Mutai tok tredjeplassen med 2:08:25 og også han løp sin raskeste maraton noensinne.