Nytt av året er 5.000,- for den setter ny løyperekord i den kuperte løypen.

– Vi håper på at løperekord. Sammen med førsteplass kan det gi rekordutbetaling i år, sier leder for Øygardsmila Thomas Oen.
 

Reiser rett fra NM for å delta

I fjor tok Okubamichael og Senay Fissehatsion fra Tjalve IL henholdsvis første- og andreplass foran Marius Vedvik fra Gular.

Vi ble mildt sagt overrasket i fjor da Okubamichale brøt 30 minutters-barrieren med sterke 29:51. Nå lover vi en fin belønning til den som kan forbedre rekorden. Senay har allerede lovet oss å komme fra Stavanger og NM samme dag – for å gjøre et forsøk, sier Oen.

Øygardsmila går langs Hjeltefjorden i Øygarden kommune 40 minutter fra Bergen, hvor deler av løypen går opp på den karakteristiske og bratte Rongesundet bru.

Begrenset med plasser

I år som i fjor trekkes det også en bil på deltagernummer for alle som fullfører Øygardsmila på under to timer:

Det eneste vi krever utenom dette er at de er til stede under trekningen etter løpet, ellers trekker vi på nytt, advarer Oen.

På grunn av sikkerhet er det begrenset med plasser på årets Øygardsmil.

Vi har satt et tak på 500 deltagere i hovedløpet, og 50 i «Minimila» – vårt 3 km-løp, rett og slett for at vi skal kunne ivareta sikkerheten på best mulig måte. Øygardsmila har ambisjoner om forsiktig vekst, i samarbeid med sponsorer og alle de lokale aktørene, avslutter Oen.

Les den store bildereportasjen fra Øygardsmila på kondis.no i fjor.