Det var usedvanlig varmt til å være så tidlig på året, men de norske løperne klarte seg veldig bra. - Løpere og ledere jobbet veldig godt som et team hele døgnet, og stemningen var bra også etter konkurransen, forteller hovedleder Marit Berg Bjerknes på telefon fra Torino.

24-ore-de-torino.pngOppdatert, offisielle resultater:

Sterk 7. plass i lagkonkurransen til både kvinne- og herrelaget! (5. plass til herrene og 6. plass til kvinnene i EM)

EC Teams, Male

Resultatene i tabellene nedenfor er uoffisielle, før sluttmåling av hvor langt den enkelte hadde løpt på siste runden da sluttsignalet gikk, men det er kun marginale forskjeller fra de offisielle resultatene.

Norsk rekord i kvinneklassen
Det som er helt sikkert er at Ninette Banoun fra SK Vidar har satt norsk rekord med 218,156 kilometer. Sharon Broadwell hadde den tidligere rekorden fra Bislett 2007 med 211,347 km, mens Ninettes pers og debut var på Bislett 2014 med 202,727 km, et resultat somkvalifiserte henne til VM-deltagelsen.

Ninette ble dermed nr 17 av 123 kvinneløpere i VM (13. plass i EM)... som er de suverent beste plasseringen av en norsk kvinne i VM 24-timers noensinne. Best fra før var Torill Fonn (da hun representerte Norge) og løp inn til 78. plass i 2005, Torill kom tre plasser bak Ninette denne gangen.

Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb fulgte opp med 38. plass og et nytt løp over 200 kilometer, mens klubbvenninnene Cecilie Holmgen og Hilde Johansen ble nr 59 og 67 med ca 189 og 182 km. Vår femte kvinne, Edna Leikvoll fra FIK BFG Bergen måtte gi seg etter 15 timer med vondt kne... det er visstnok første gang hun bryter et løp.

7. plass i lagkonkurransen for kvinnene
Ninette, Therese og Cecilie sikret norge en flott 7. plass i lagkonkurransen der hele 26 nasjoner hadde med tre eller flere kvinner. USA vant foran seks europeiske nasjoner: Sverige, Polen, Storbritania, Tyskland, Russland, Norge.

I kvinneklassen ble det individuelt svensk bronse til Maria Jansson (gull i EM), og sølv og gull til kvinnelaget i henholdsvis VM og EM.

Taranger beste norske i herreklassen

På herresiden var det som ventet Bjørn Tore Taranger fra IL Gular som løp lengst av de norske, med 234,089 kilometer. Det ga 31. plass av de 179 herrene (23.plass i EM). Ikke langt bak fulgte Gjermund Sørstad, IF Sturla og evigunge Lars Christen Dørum fra Spiridon LLL med litt under 230 kilometer.

Gjermund har blogget om VM-løpet

7. plass i VM, 5. plass i EM for herrene
Lagmessig var Norge beste nordiske lag med en sterk 7. plass av 34 nasjoner og med bare sterke løpernasjoner foran seg.I tilfeldig rekkefølge;  Storbritannia, Australia,Tyskland, USA, Frankrike, Polen. Det betyr atlaget kompå en flott 5 plass i EM.

Ingen av de norske herrene perset, men det var likevel gode resultater i varmen. Også Peter Tubaas, Stord IL og Hans Edgard Rakeie, Romerike Ultraløperklubb kom over 200 kilometer og ble nr 70 og 85.

Løpet kan du følge live HER (Mondiale 24H)

Se forhåndsomtale: Bra stemning i rekordstor tropp før VM 24-timers i Torino

Det norske lagteltet der vi ser bl.a. Marit Berg Bjerknes og Per Audun Heskestad som er to av seks som supporterer de norske løperne. Løperen som er innom (på huk) er Peter Tubaas.

SØNDAG 00:30

Alle de ti norske deltagerne har kommer seg fint gjennom de første 14 timene, og flere av dem har avansert kraftig fra åpningen de første 4 timene da vi rapporterte forrige gang. Det er ennå 10 timer igjen, og det er gjennom natten de virkelig store utslagene begynner  komme og flere løpere står av. Vi får håpe våre løpere er de som holder koken og fortsetter å avansere.

I herreklassen har Bjørn Tore taranger avansert fra 83. plass til 40. plass mens Gjermund Sørstad har avansert fra 79. til 42. plass. Begge holder en fart som kan gi 240-250 kilometeri sluttresultat og som kan føre dem høyt opp på lista.

Også de andre norske herreløperne har avansert i feltet, så lagmessig er det svært godkjent innsats hittil.

På kvinnesiden holder Ninette Banoun imponerende fart og er nå oppe på 21. plass, 10 plasser bedre enn de første timene av løpet. Også Therese Falk og Hilde Johansen har avansert mange plasser - så også på kvinnesiden ser det bra ut lagmessig.

Fem kvinner, alle mesterskapsdebutanter, er nå fire timer inn i VM 24-timers i 26 grader varme Torino (foto: Johan Percy Holmgren - dagen før dagen).

LØRDAG 15:30

Norges hovedleder, Marit Berg Bjerknes rapporterer noen timer ut i løpet: - Det er sol, det er knallvarmt, og det er en del italiensk kaos. Alle landene har en enste kontakt på deling for å varme vann, vi får utdelt for lite drikkevann og må på byen for å handle, og i det hele tatt er det en del mangel på organisering, sier Marit til kondis.no på telefon fra Torino.

Men, det er fin stemning i den norske troppen til tross for den uvante varmen, og alle løperne våre har åpnet fornuftig de fire første timene. Det kan se svakt ut når Norges beste løper ligger på 79. plass - men Gjermund Sørstad holder en fart som kan gi over 260 kilometer. Det betyr kort og godt at svært mange har åpnet for hardt  - som alltid på 24-timers. De rutinerte norske herreløperne vet hva de kan tåle og vil helt sikkert avansere mye utover i løpet.

På kvinnesiden har vi fem debutanter, men de har nok også lært av guttas msterskapserfaringer, og har åpnet fornuftig. Ninette Banoun som er best på 31. plass er f.eks. bare 5 minutter bak Torill Fonn Hartikainen på 14. plass.

302 løpere deltar, 179 i herreklassen og 123 i kvinneklassen.

- Hver runde er nøyaktig 2 km...og det er ei flott løype med bare 6 høydemeter pr runde, rapporterer Marit Bjrknes.

Den norske troppen. Bak fra venstre ser vi Cecilie, Ninette, Therese, Hilde og Edna. Foran ser vi Hans Edgard, Lars, Peter, Bjørn Tore og Gjermund (foto: Johan Percy Holmgren).