Solen strålte på en knallblå himmel, og det var et meget beskjedent drag av vind i luften. Mer bris kanskje. Temperaturmåleren solte seg på 25 grader, så at det var godt og varmt var ingen overdrivelse. Enkelte vil kanskje mene at det ikke var spesielt "godt" egentlig. I hvert fall ikke etter 5 kilometer.

- Det var som å treffe en vegg av varme da vi kom inn på stadion, sa Sol Haugen fra Trondheim & Omegn Sportsklubb.

Knut Olav Øygard raskest av herrene

Med cirka hundre meters forsprang kom Knut Olav Øygard fra Jølster IL inn på stadion som den første lørdag formiddag. Etter inngang på stadion gjenstod 300 meter løping, og Øygard løp i mål på 15.46. 13 sekunder bak fulgte Marius Viken Vesterås fra Gjøvik Friidrettsklubb på 15.59, mens Janis Arsenikovs fra Ull/Kisa (som er godt kjent i løypa etter mange deltakelser i Norgestesten) tok tredjeplassen. Inn på stadion kom Njål Tyssing fra Velledalen IF som nummer to, men han måtte gi fra seg pallplasseringen på de siste metrene.

1-plass-herrer.jpgKnut Olav Øygard inn mot 1. plass i NM-løpet 2023. (Foto: Tom-Arild Hansen)

Marius Viken Vesterås (71) og Janis Arsenikovs (56) inn på stadion som nummer 3 og 4. Begge avanserte en plass før målgang. (Foto: Tom-Arild Hansen)

Ida Gjermundshaug Pedersen vant dameklassen

Hamar PIL-løperen Gjermundshaug Pedersen kom ganske alene av damene inn på stadion. I mål noterte hun førsteplass og 18.04 på klokka. Eugenie Gulowsen fra Lillehammer IF tok andreplassen med 18.59. På tredjeplass kom Marte Kjøren fra samme klubb, Lillehammer IF. Fjerdeplass gikk til Torhild Mathiesen. Hun var påmeldt i herreklassen og står dermed ikke på foreløpig resultatliste. Hun løp på sterke 19.06, og tok også klasseseieren i K55-59. Det er årsbeste for klassen, og en forbedring av egen rekord fra Rekordløpet i Lier med 20 sekunder.

1-plass-damer.jpgIda Gjermundshaug Pedersen har i underkant av 100 meter igjen til mål og førsteplass. (Foto: Tom-Arild Hansen)

2-plass-damer.jpgEugenie Gulowsen (BIB 44) ble nummer to av damene. Her ligger hun bak Øyvind Kværner (117). (Foto: Tom-Arild Hansen)

10 Ninette Banoun 34 Romerike ultraløperklubb / Nordea K55-59 00:20:16

Torhild Mathiesen (BIB 70) på vei mot årsbeste i Klasse K55-59 på 19.06. Her bak Morten Peters. (Foto: Tom-Arild Hansen)

synove-brox-1-plass-K60-64.jpgSynøve Brox tok førsteplass i klasse 60-64 år med et løp på 20.15 i varmen. (Foto: Tom-Arild Hansen)

oystein-syversen-1-plass-M70-74.jpgØystein Syversen inn til 1. plass i klasse M70-74 med 20.04. Dette er nest best i Norge i år for aldersklassen. Han senket sitt eget årsbeste fra 20.32. (Foto: Tom-Arild Hansen)

ung-og-lovende.jpgDet gikk meget lett og fint for Ole Andreas Reistadbakk i klasse 11-12 år. Steget satt som et skudd, og smilet var av feltets bredeste. (Foto: Tom-Arild Hansen)