Sondre Juven vinner heat 2 og kvalifiserer seg til sin andre finale på tre timer. (Foto: Per Inge Østmoen)

Samleside: Kondis følger distanseløpene i junior-NM på Bislett

Sondre Juven og Didrik Hexeberg Warlo hadde de to beste juniortidene U20 i år, Sondre fra Boysen Memorial på Bislett i juli og Didrik fra Bislett Games i juni..Begge sikret seg greit plass i finalen på 800 meter i kvalifiseringsheatene fredag ettermiddag. Det var de to beste fra hvert heat og de to beste tidene utenom dette som gikk videre til søndagens finale.

Starten på første heat der vi ser vinneren Kristian Skage Nordlund i gult med nr 383. (Foto: Kjell Vigestad)

I det første av tre heat var Kristian Skage Nordlund fra Steinkjer Friidrettsklubb i tet fra start til mål. Halvveis passerte han på ca 61 sekunder, og det var tidlig klart at den andre sikre plassen ville stå mellom Hans-Magnus Haukøy fra Gneist IL og Didrik Hexeberg Warlo fra Tyrving IL. Hans-Magnus lå foran til langt inn på oppløpssiden, men ble passert av Didrik 40-50 meter før mål. Dermed må Hans-Magnus se finalen fra sidelinja.

800_menn_under_20_heat1_F6C1474.jpgFørste heat med Kristian Skage Nordlund i tet. (Foto: Per Inge Østmoen)

I det andre heatet ble det satt større fart enn i det første med Thomas Antonio Blücher fra IL Gneist i tet. Planen var kanskje å redde seg inn på tid dersom han ikke klarte en av de to første plassene i heatet, og det var jo nettopp det som skjedde. Etter 600 meter går Sondre Juven opp i tet med Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa IL på andreplass, og de to var suverene på oppløpet. Bak løp imidlertid Thomas bra, og selv om han ble spurtbeseiret av Robin Wathne Nedrehagen fra Haugesund IL var det mer enn bra nok til han (og Robin) gikk videre til finalen på tid.

Fra starten på heat 3 med Gundersen og Thompson, de to som kvalifisertye seg til finalen fra dette heatet. (Foto: Kjell Vigestad)

Når det tredje heatet passerte 400 meter på 61 sekunder, var det ganske klart at bare to mann skulle gå videre fra dette heatet. Fra 600 meter kjørte Luca Thompson fra IL i BUL og Anders Gundersen fra Mandal og Halse IL hardt, og det var tidlig klart at det var de to som gikk til finale. Anders løp inn til klar seier foran Luca.

800m_menn_under_20_heat3_F6C1602.jpgHer løper Anders Gundersen inn til seier i heatet meds Luca Thompson kontrollerer at 2. plassen er sikker. (Foto: Per Inge Østmoen)