- Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjoner internt, mener vi dette er riktig for langrenn slik situasjonen er nå, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad.

- Vårt hovedmål denne skisesongen er VM i Oberstdorf, sier langrennssjef Espen Bjervig. Han er villig til å gjøre prioriteringer som sikrer at langrennstroppen er best mulig forberedt med friske utøvere til VM. - Vi har diskutert erfaringer gjennom helgen internt, fortsetter langrennssjefen som erkjenner at risikoen for å bli smittet av Covid-19 faktisk er tilstede ved deltagelse i verdenscup. - Itillegg til risikoen ved å reise, har vi erfart at å holde avstand og unngå nærkontakt på World Cup-arenaen er mer krevende enn vi først antok. Utholdenhetsutøvere har lungene som verktøy, og vi kjenner ikke ettervirkningene av Covid-19. Derfor må vi ta forhåndsregler, sier Bjervig.

Riktig for langrenn
- Som resten av samfunnet opplever vi nå utrygghet ved å tilpasse oss en usikker hverdag, fortsetter langrennssjef Bjervig. - Vi har selvsagt forståelse for at det kan være ulike betraktninger rundt dette, men denne beslutningen er riktig for oss i Norges Skiforbund langrenn. Vi må ha fokus på å ivareta helseperspektivet, understreker Bjervig som ikke ønsker å låse døra helt for Tour de Ski om situasjonen skulle endre seg i positiv retning med tanke på smittesituasjonen og en eventuell annerledes gjennomføring.

Skandinavisk Cup
Norges Skiforbund langrenn vil, i lys av beslutningen om å ikke sende løpere til verdenscupen i Davos, heller ikke sende utøvere og støtteapparat til Skandinavisk Cup i finske Rovaniemi som går samme helg. 

Nasjonalt renn til helgen
De norske landslagsløperne vil til helgen gå nasjonalt skirenn på Natrudstilen, Lillehammer, når de er klarert for arbeidskarantene. Arrangementet på Natrudstilen er planlagt ut fra tilsvarende konsept som Beitostølen forrige helg med tanke på rammebetingelser for å ivareta smittevern. 

Kilde: Pressemelding Norges Skiforbund